Επιστήμη

To Pokemon Go είναι μια μόδα που μέχρι τον Δεκέμβριο ίσως και να έχει ξεχαστεί

pokemon go 56

Οδηγοί χρήσης, tips, εγχειρίδια. Τα πάντα κυκλοφόρησαν για να κάνει klik ο υποψήφιος παίκτης του Pokemon Go στο site που θα του παρείχε την περισσότερη γνώση επί του παιχνιδιού. Πρόκειται για το πιο πολυσυζητημένο παιχνίδι του φετινού καλοκαιριού. Αλλά μάλλον θα παραμείνει του φετινού και μόνο.

Τα έσοδα που έχουν είναι απόσβεση για όσος καιρός ακολουθήσει. Αν ακολουθήσει δηλαδή. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ποια είναι η ιστορία του Pokemon Go; Η εν λόγω μόδα ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια σε ένα χιουμοριστικό πλαίσιο όταν στο Google Maps οι χρήστες μπορούσαν να πιάσουν pokemon.

Ήταν όμως κάτι εφήμερο ή καλύτερα μονοήμερο, αλλά η ιδέα είχε μπει στο μυαλό μιας startup επιχείρησης υπό την Google, της Niantic, η οποία συνεργάστηκε με την Nintendo και έδωσαν ζωή στην ιδέα που τόσο καιρό εκκολαπτόταν αν και στη συνέχεια η Niantic αποσπάστηκε από την Google.

Kυκλοφόρησε για αρχή λοιπόν στην Αμερική και όλοι ενθουσιάστηκαν. Τα παιδιά της δεκαετίας του 1990 και των αρχών του 2000 είχαν πλέον ένα παιχνίδι σύγχρονο βασισμένο όμως στη δική τους δεκαετία. Και στη συνέχεια μεταδόθηκε το μικρόβιο του Pokemon Go και στις άλλες χώρεςμε τις απαιτούμενες αναβαθμίσεις για να είναι πιο ελκυστικό.

Τα έσοδα λοιπόν από τα 75 εκατομμύρια δολάρια ξεπέρασαν τα 200 και στην πορεία ξεπεράστηκαν και αυτά. Οι προσθήκες όμως για εξέλιξη του avatar σου, η βελτιωμένη μνήμη, η αντιμετώπιση ποικίλων bugs και τα εξελιγμένα μετάλλια είναι αρκετά για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παικτών;

Ήδη μάλιστα αυτός ο διακαής πόθος για να παίξουν Pokemon Go έχει καταλαγιάσει. Και ευτυχώς δηλαδή γιατί πρόκειται για παιχνίδι που βοήθησε να αποτραπούν και εγκλήματα, αλλά προκάλεσε ακόμα περισσότερα ατυχήματα οδηγώντας πολλούς στο νοσοκομείο, ενώ και ο αριθμός των θανάτων είναι μεγάλος.

Χώρες όπως Αυστραλία, Τουρκία. Αγγλία, Αμερική και Ολλανδία αντέδρασαν φτιάχνοντας οδικούς κανόνες για όσους έπαιζαν Pokemon Go, ενώ άλλες χώρες όπως το Ιράν απογόρευσε την εν λόγω εφαρμογή. Και όλη αυτή η φούσκα με άτομα να περπατούν με σκυμμένο κεφάλι και γρήγορα για να προλάβουν να πιάσουν το σπάνιο Pokemon που βλέπουν στην οθόνη τους έσκασε.

Το Pokemon Go είναι με ημερομηνία λήξης που μέχρι το Δεκέμβριο ίσως και να έχει ξεχαστεί.

Πηγή: klik.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το