Τοπικά

Ποινές φυλάκισης σε νεαρούς που είχαν διαπράξει κλοπές στα Λεχώνια και την Αγριά

Ποινές φυλάκισης 15 μηνών στον καθένα επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 22χρονο και έναν 20χρονο, τους οποίους έκρινε ένοχους για κλοπή από κοινού, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση.
Οι δύο δράστες είχαν συλληφθεί το πρωί της 25ης Ιανουαρίου 2019 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου για πέντε περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν στον Βόλο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δράστες το χρονικό διάστημα από τις πρώτες πρωινές ώρες της 23-01-2019 έως 25-01-2019 διέπραξαν συνολικά μία κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, καθώς και δύο απόπειρες κλοπής και δύο κλοπές σε ισάριθμα καταστήματα, κατά τις οποίες αποκόμισαν χρηματικό ποσό. Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, καθώς και η προαναφερόμενη δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Συγκεκριμένα είχαν σπάσει την τζαμαρία καφέ-πιτσαρίας στα Λεχώνια και είχαν αφαιρέσει το ποσό των 400 ευρώ. Είχαν κλέψει μια δίκυκλη μοτοσικλέτα από την Αγριά, που είχε βρεθεί και αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της. Είχαν σπάσει την τζαμαρία οπωροπωλείου, επίσης στην Αγριά, απ’ όπου αφαίρεσαν 45 ευρώ, ενώ είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν πρακτορείο ΟΠΑΠ στα Λεχώνια και το ΚΕΠ του Δήμου στην ίδια περιοχή.
Από το δικαστήριο αναγνωρίστηκε στους δύο κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ απολογούμενοι υποστήριξαν ότι πρώτη φορά έκαναν κλοπές και ζήτησαν συγνώμη. Πάντως το ποινικό τους μητρώο άλλο ανέφερε, αφού φέρονται να είναι σεσημασμένοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το