Ελλάδα

Ποιες οι τρεις πρωτοβουλίες κατά της τρομοκρατίας που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Τρεις πρωτοβουλίες κατά της τρομοκρατίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του το μεσημέρι της Δευτέρας στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Η εκδήλωση είχε τίτλο: «Δεν μισούμε, δεν ξεχνάμε, θα νικήσουμε».

Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη «σφράγισε» όλους τους ανθρώπους γύρω του και ότι σήμανε το τέλος της νεότητας και της αθωότητάς του. Κατόπιν, τόνισε ότι σε πολιτικό επίπεδο επέλεξε να κινηθεί στα χνάρια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος –όπως είπε ο πρωθυπουργός- «απάντησε στις σφαίρες των λίγων, με την ενότητα των πολλών».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι πολλές φορές η κοινωνία φάνηκε αμήχανη και διστακτική απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας. Στο τέλος της ομιλίας του ανακοίνωσε τρεις πρωτοβουλίες κατά της τρομοκρατίας. Η πρώτη είναι ότι εντός τριών μηνών θα είναι έτοιμο σχέδιο εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Η δεύτερη είναι η ίδρυση Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας και η τρίτη μία εκστρατεία αποδόμησης των ιδεών υπέρ της τρομοκρατίας.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τα θύματα της τρομοκρατίας με παραγωγό και παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα. Επίσης, θα λάβουν χώρα ομιλίες με θέματα: «Η εξέλιξη της τρομοκρατίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», «Η τρομοκρατία υπό την οπτική των τεχνών και των γραμμάτων», «Ασφάλεια και Ελευθερίες: Οι δημοκρατικοί θεσμοί και η απειλή της τρομοκρατίας».

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το