Τοπικά

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου η 5η συνάντηση της Λέσχης Αφήγησης Βόλου

Συνεχίζονται οι συναντήσεις των φίλων της Λέσχης Αφήγησης Βόλου, αφού πλέον έχουν αποκτήσει μια εμπειρία τεσσάρων διαφορετικών μαζώξεων. Για πέμπτη φορά, την πρώτη του νέου χρόνου, θα ξανασυναντηθούν την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, και ώρα 19.00, πάντα στον φιλόξενο και προσβάσιμο χώρο της Wonderschool Σπυρίδη 93, στον Βόλο.

Η πρωτοβουλία της δημιουργίας και λειτουργίας της Λέσχης Αφήγησης Βόλου ανήκει στην Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και υλοποιείται με την συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη».
Υπεύθυνος για τη Λέσχη Αφήγησης Βόλου, είναι ο Δημοσιογράφος και Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία», Νίκος Βαραλής, ο οποίος ασχολείται και ο ίδιος με την τέχνη της αφήγησης εδώ και πολλά χρόνια.

Σημειώνεται ότι πρόθεση των διοργανωτών της Λέσχης είναι να δημιουργηθεί ένας σταθερός χώρος αναφοράς, μέσα στον οποίο θα γίνονται αφηγήσεις από τον ανεξάντλητο κόσμο της προφορικής λογοτεχνίας, δίνοντας την ευκαιρία αφηγηματικής έκθεσης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να αφηγηθούν, σε όσους αγαπούν να λένε ιστορίες και σε όσους αρέσκονται να τις ακούν. Επιπλέον, και να υποδέχεται παλιούς και νέους φίλους που αρέσκονται να ταξιδεύουν μέσα από τα λόγια των ανώνυμων πολλών που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας και αξίζει να ακουστούν και πάλι σε νέες συνθήκες.

Η Λέσχη Αφήγησης Βόλου προωθεί και εργάζεται επίσης πάνω στην ιδέα της γνωριμίας μεταξύ των ανθρώπων που ασχολούνται ήδη ή έχουν κατά νου να εμπλακούν με τον χώρο της αφήγησης ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά και υποστηρίζει και επιζητεί την ανταλλαγή και τον εμπλουτισμό εμπειριών, ιστοριών, απόψεων, προσεγγίσεων και ιδεών.
Ως χώρος συνάντησης είναι ακόμη ανοιχτός σε όσους απλά επιθυμούν να ακούσουν ιστορίες δημιουργώντας φιλική ατμόσφαιρα ακροατηρίου, που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στους αφηγητές
Πρόθεση των διοργανωτών της Λέσχης Αφήγησης Βόλου είναι να δώσουν την ευκαιρία αφηγηματικής έκθεσης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να αφηγηθούν στοχεύοντας κυρίως σε παραδοσιακά παραμύθια η μύθους μνημεία της προφορικής παράδοσης όλων των λαών του κόσμου.

Όσοι επιθυμούν να αφηγηθούν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της Λέσχης κ. Νίκο Βαραλή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο τηλέφωνο 6995772993. Όλους τους άλλους που αγαπούν τις ιστορίες, οι διοργανωτές τους περιμένουν στο Wonderschool, στην οδό Σπύρου Σπυρίδη 93, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 07.00, το απόγευμα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το