Τοπικά

Πλούσια η δράση του «Εσταυρωμένου» και κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού

Συνεχίζει συστηματικά τη δράση του για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ο Εσταυρωμένος.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους, με σκοπό να ενημερώνονται και να αποφασίζουν άμεσα για τρέχοντα θέματα και προβλήματα.
Ο “Εσταυρωμένος”, δε σταμάτησε να προσφέρει οικονομικά βοηθήματα, διατακτικές για αγορά τροφίμων και άλλων αναγκαίων υλικών, στις φυλακές, στα κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, στις άπορες οικογένειες, στους αναξιοπαθούντες, στους πρόσφυγες κ.α.
Διευκόλυνε τους υπευθύνους της δομής φιλοξενίας προσφύγων Άλλης Μεριάς ικανοποιώντας αίτημά τους για ιατρική φροντίδα ενός ασθενούς.
Πρόσφερε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας είδη καθαριότητας και φάρμακα, μετά από παράκληση της αρμόδιας υπηρεσίας.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή στην Αθήνα προς ενίσχυση των άπορων πολύτεκνων, προσφέροντας μεγάλη ποσότητα παιδικών ενδυμάτων στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων των πολυτέκντων.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του “Ε”, βρίσκεται σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους χώρους κράτησης της περιοχής, δηλώνοντας πως ο Σύλλογος είναι στη διάθεσή τους για να βοηθήσει -στο μέτρο του δυνατού- οποιαδήποτε ανάγκη τους.
Ο “Εσταυρωμένος”, με την πολύτιμη βοήθεια του Αντιπροέδρο κ. Λάμπρου Γιωτόπουλου, ως εκπροσώπου του Δ.Σ., πρόσφερε 1.360,00 ευρώ τον Μάρτιο και 1.520,00 ευρώ τον Απρίλιο (μέχρι σήμερα -08/04), δηλαδή συνολικά 2.880,00 ευρώ, σε βοηθήματα και σε αγορές υπέρ τρίτων.
Ετοίμασε και παρέδωσε σε εκδοτικό οίκο ένα ΝΕΟ βιβλίο (του π. Θεοδώρου Β. Μπατάκα, προέδρου του Δ.Σ. του “Ε”) με τίτλο: “Ο ΙΕΡΕΥΣ ως προεστός και εξομολόγος” και υπότιτλο: “Μια λαμπάδα που φωτίζει, αλλά κατακαίεται”.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου επισημαίνει ότι «μπορεί να έκλεισε τις εκκλησιαστικές δομές που λειτουργεί στο Βόλο λόγω κορωνοϊού, αλλά αυτό δε σημαίνει πως έχει πέσει σε αδράνεια».
Ο “Ε”, στηρίζει τους συνανθρώπους μας και με άλλους τρόπους: τηλεφωνικά, μέσω του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (e-mail: oest[email protected]) και του ιστολογίου του (estavromenos.net).
«Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για να ενισχύσουμε τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής μας που ζητούν στήριξη και συνεργασία», τονίζουν τα στελέχη του Συλλόγου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το