Πολιτισμός

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια έκθεσης για τα 30 χρόνια δράσης και πολιτιστικής δημιουργίας του Συλλόγου Εγγλεζονησιωτών

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε χθες στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης για τα 30 χρόνια δράσης και πολιτιστικής δημιουργίας του Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι» στο Μουσείο της Πόλης στα Παλιά.

Όπως σημείωσε η κ. Ουρανία Σταματιάδου, πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι», «σήμερα (σ.σ. χθες) με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου εγκαινιάζουμε μία έκθεση ενδεικτική της δουλειάς και της δημιουργικής πορείας του. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό που εκπροσωπεί όλες τις εκδηλώσεις. Αρχίζοντας από την ιστορία του, τη γεωγραφική θέση του τόπου καταγωγής, από τη σύστασή του στη Νέα Ιωνία, από τη Στέγη μας, τη δημιουργία των διαφόρων δραστηριοτήτων. Φωτογραφίες από τη χορωδία, τα χορευτικά, τη θεατρική ομάδα, την ομάδα μπάσκετ των εφήβων, τις εκδόσεις, τα ημερολόγια με μικρασιατικό περιεχόμενο είτε από τις αλησμόνητες πατρίδες είτε από την εγκατάσταση στη νέα πατρίδα, φιλανθρωπικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, εκδρομές κ.ά.».

Η κ. Ουρανία Σταματιάδου

«Υπάρχουν αναφορές που θα βοηθήσουν τους παλιότερους να θυμηθούν και τους νεότερους να μάθουν, αλλά να μάθει και το ευρύτερο κοινό του Βόλου και να γνωρίσει τον Σύλλογο. Ίσως βρούμε και συνεχιστές της προσπάθειας που γίνεται» κατέληξε η ίδια.

Η περιοδική έκθεση παρουσιάζει την πολυσχιδή δράση του Συλλόγου σε ανάμνηση της ιδιαίτερης πατρίδας των ιδρυτικών του μελών και μνημονεύει τους κυριότερους σταθμούς της πορείας του.
Διάρκεια έκθεσης έως 29 Νοεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10.30 – 13.30 και Τετάρτη, Παρασκευή 18.00 – 21.00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το