Τοπικά

Πληρότητες 70% στα ξενοδοχεία για το τριήμερο 25ης Μαρτίου

Στο 70% ανέρχονται οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου που δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συνθηκών με την εκτίναξη της τιμής της βενζίνης μπορεί να θεωρηθεί ως ικανοποιητικό, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να αυξηθούν.

Φέτος η εθνική επέτειος συμπίπτει χρονικά με την Παρασκευή, οπότε για τον κόσμο δημιουργείται ένα πολύ καλό τριήμερο που μπορεί να αξιοποιηθεί δεόντως. Άλλωστε οι εκδρομείς θα έχουν και «σύμμαχο» τον καλό καιρό που επιτέλους θα είναι ανοιξιάτικος.
Το σημαντικό είναι πως παρά τη μεγάλη πίεση των νοικοκυριών από την ακρίβεια και τους φουσκωμένους λογαριασμούς στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, τελικά βρίσκουν τη δύναμη για να εκδράμουν προς ένα τουριστικό προορισμό.
Και φαίνεται πως η μεγάλη αυτή πίεση που είναι οικονομική αλλά και ψυχολογική, ωθεί τον κόσμο να αναζητήσει κάποιες «ανάσες» απόδρασης από την καθημερινότητα.
Επίσης ο Βόλος και το Πήλιο παραμένουν πολύ δημοφιλείς προορισμοί ανά το πανελλήνιο, με συνέπεια να επιλέγονται για τις διακοπές.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης επισήμανε πως «αυτή τη στιγμή οι πληρότητες στον Νομό αγγίζουν το 70%. Πιο συγκεκριμένα ανέρχονται στο 80% για τον Βόλο και στο 60% για το Πήλιο. Και βέβαια υπάρχει το χρονικό περιθώριο για την αύξηση αυτού ποσοστού».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως παρά την ακρίβεια σε όλα τα είδη οι ξενοδόχοι κρατούν σταθερές τις τιμές για τη διαμονή των επισκεπτών. Έτσι η τιμή για ένα δίκλινο δωμάτιο κυμαίνεται μεταξύ 60-100 ευρώ.
Βέβαια ο κ. Ζαφείρης δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «δυστυχώς μπορεί αυτό το τριήμερο να τα πάμε γενικά καλά από την άποψη της πληρότητας, ωστόσο για όλο τον Μάρτιο οι πληρότητες δεν ξεπέρασαν το 20%. Ήταν πολύ χαμηλά λόγω κρουσμάτων, καιρού και άλλων αιτιών, ενώ δεν φαίνεται να βοήθησαν μέχρι στιγμής και οι πολυήμερες εκδρομές που πλέον μπορούν να διεξαχθούν κανονικά».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της δημοτικής τουριστικής επιχείρησης κ. Απόστολος Σουλδάτος ανέφερε πως οι επισκέπτες παρά τις δυσκολίες επιδιώκουν να έρθουν στο Πήλιο, γιατί ξέρουν ότι θα βρεθούν σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον για να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το