Ελλάδα

Πλοίο με εκρηκτικά: Παραδόθηκε στο Λιμεναρχείο ο διαχειριστής της εταιρείας που ανήκει το «Andromeda»

Περίπου στις 8 μ.μ. το βράδυ της Τρίτης παραδόθηκε στο λιμεναρχείο Πειραιά ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρίας του πλοίου «Andromeda».

Πρόκειται για το πλοίο που είχε εντοπιστεί ανοιχτά της Κρήτης με 410 τόνους εκρηκτικά. Σε βάρος του διαχειριστή της εταιρείας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, από την Εισαγγελία Πειραιά.

Ο αρχιπλοίαρχος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στην εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθεί στο ανακριτή και τον εισαγγελέα. Ο ίδιος μιλώντας πρόσφατα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε δηλώσει ότι για ενάμιση μήνα το πλοίο βρίσκονταν σε “ομηρεία” λόγω αθέτησης των υποχρεώσεων από τις δύο τουρκικές εταιρείες στις οποίες ανήκει το συγκεκριμένο εμπόρευμα και οι οποίες όπως υποστήριξε, δεν κατέβαλαν τα λιμενικά τέλη, προκειμένου το «Andromeda» να μεταβεί μέσω της διώρυγας του Σουέζ στο Τζιμπουτί όπου ήταν και ο προορισμός του φορτίου.

Ο συνήγορός του δήλωσε στο ΑΠΕ ότι ο πελάτης του μετέβη αυτοβούλως το πρωί της Τρίτης στην εισαγγελία, αλλά του συνέστησαν να μεταβεί στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να εκτελεστεί το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Για την ίδια υπόθεση, τα οχτώ μέλη του πληρώματος του πλοίου έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι. Πρόκειται για δύο Ουκρανούς, πέντε Ινδούς και έναν Αλβανό, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το