Ελλάδα

Πλεύρης σε ΚΙΣΕ: Συγγνώμη στον εβραϊκό λαό – Διαφωνώ με τον πατέρα μου

Aπολογούμενος απάντησε στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ο Θάνος Πλεύρης για τις αντισημητικές θέσεις που έχει εκφράσει ενώ πήρε αποστάσεις και από τον πατέρα του.

Κατόπιν της ανακοίνωσης του ΚΙΣΕ το οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για την υπουργοποίησή του, ο Θάνος Πλεύρης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπό μου λόγω της αγόρευσής μου ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα μου, με το οποίο διαφωνώ πλήρως είναι κατανοητές. Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα».

Η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη
Όπως αναφέρει ο κ. Πλεύρης σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Το έχω δείξει με πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπου που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπό μου λόγω της αγόρευσής μου ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα μου, με το οποίο διαφωνώ πλήρως είναι κατανοητές. Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δε διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το