Τοπικά

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το σαρακοστιανό τραπέζι

 

Ακόμη πιο βαθιά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη φέτος οι Βολιώτες για το σαρακοστιανό τραπέζι. Οι τιμές στα σαρακοστιανά – θαλασσινά είναι αυξημένες κατά 20% – 25% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η κίνηση είναι μειωμένη περίπου στο 15%.

Ρεπορτάζ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Ο κ. Χαράλαμπος Αραμπατζής, υπεύθυνος του «Θαλάσσιου Κόσμου», τόνισε ότι παρατηρείται αύξηση στις τιμές των θαλασσινών περίπου 20% – 25%, ωστόσο, όπως ανέφερε, «εμείς προσπαθούμε και διατηρούμε τις τιμές στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Το χταπόδι πέρυσι είχε 18 ευρώ και φέτος το έχουμε στα 17,90 ευρώ, ανεξάρτητα αν εμείς το αγοράζουμε πολύ πιο ακριβά. Φρέσκιες σουπιές με 9 ευρώ όταν οι κατεψυγμένες έχουν 11 ευρώ. Το καλαμάρι 11 ευρώ, τα θράψαλα 7 ευρώ. Προσπαθούμε και είμαστε στο πλευρό των καταναλωτών. Ο κόσμος προτιμά και αγοράζει χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, θράψαλα, γαρίδες και οστρακοειδή».
Ο κ. Αραμπατζής επεσήμανε ότι φέτος η κίνηση για το σαρακοστιανό τραπέζι ξεκίνησε πιο νωρίς, ωστόσο συγκριτικά με πέρυσι, παρατηρείται μία μείωση περίπου στο 15%. Ο «Θαλάσσιος Κόσμος» θα είναι ανοιχτός και αύριο Καθαρά Δευτέρα από τις 7 το πρωί μέχρι 4 το μεσημέρι για να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές.
Στα λαχανικά και στα υπόλοιπα προϊόντα δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες αυξήσεις.
Ο χαλβάς και η λαγάνα είναι αναπόσπαστα προϊόντα από το σαρακοστιανό τραπέζι.
Οι τιμές στον χαλβά κινούνται στα περσινά περίπου επίπεδα με μικρές διακυμάνσεις ανάλογα φυσικά στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Υπάρχουν καταναλωτές που διαχρονικά προτιμούν τις κλασικές γεύσεις, βανίλια, κακάο και με αμύγδαλα, ωστόσο υπάρχουν και καταναλωτές που επιλέγουν να δοκιμάσουν διαφορετικές γεύσεις, με φρούτα, διάφορους ξηρούς καρπούς και super foods. Οι τιμές κυμαίνονται από 9 ευρώ το κιλό, ενώ μία ιδιαίτερη γεύση χαλβά μπορεί να κοστίσει και 12 ευρώ το κιλό. Βέβαια πιο φθηνοί είναι οι τυποποιημένοι χαλβάδες που μπορεί κάποιος καταναλωτής να βρει στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των παντοπωλείων – μίνι μάρκετ.
Όσον αφορά στη λαγάνα, σύμφωνα και με δηλώσεις μέσα στην εβδομάδα του προέδρου του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας Κωνσταντίνου Τσουράπα, η τιμή της πέρυσι κυμαινόταν μεταξύ 2,80-3,00 ευρώ. Φέτος λόγω των ανατιμήσεων που έχουν προηγηθεί στις πρώτες ύλες, θα υπάρξει μια αύξηση στην τιμή της γύρω στο 10% και θα πωλείται την Καθαρά Δευτέρα μεταξύ 3,00 και 3,30 ευρώ, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και 3,50 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση όμως υπάρχουν διαφόρων ειδών λαγάνες εκτός από την παραδοσιακή που μπορούν να δοκιμάσουν οι καταναλωτές σε διάφορα αρτοποιεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το