Ελλάδα

Ποινική δίωξη στον εκτιμητή της ΕΛΑΣ που έκλεβε… κλοπιμαία

Ποινική δίωξη για ψευδορκία, απάτη κατ’ εξακολούθηση και επάγγελμα καθώς και για παραβίαση – αφαίρεση κατασχεθέντων ασκήθηκε εναντίον του επίσημου πραγματογνώμονα – εκτιμητή κοσμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται πως ο επίσημος εκτιμητής της Ελληνικής Αστυνομίας, με έδρα το Κολωνάκι, ήταν διορισμένος για την αξιολόγηση των κλοπιμαίων που κατάσχονται στην κατοχή συμμοριών και συνελήφθη για κλοπή κατασχεθέντων!


Ο 63χρονος φέρεται να έκλεβε ακριβά και πολύτιμα κοσμήματα αντικαθιστώντας τα με ψεύτικα ή μικρότερης αξίας, για να παραδοθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στελέχη της Ασφάλειας, που έστελναν σε αυτόν, τα κλοπιμαία που είχαν κατάσχει, έκαναν έρευνα στην επιχείρησή του, και βρήκαν κοσμήματα που είχαν παραποιηθεί ή παρακρατηθεί με τον ίδιο να επικαλείται λάθος λόγω φόρτου εργασίας.


Ο «εκτιμητής» φέρεται να είχε αντικαταστήσει ή κρύψει τα πινάκια αντικειμένων παρακατάθεσης της Ελληνικής Αστυνομίας, με τα κοσμήματα που είχαν κατασχεθεί προς εκτίμηση. Είχε άλλα πινάκια όπου είχε αλλάξει με χειρόγραφες αναφορές τα αντικείμενα, τοποθετώντας και δικές του τιμές.

Οι αστυνομικοί προέβησαν και σε κατ’ οίκον έρευνα, όπου βρήκαν και εκεί μεγάλο αριθμό κοσμημάτων, για τον οποίο εξετάζουν το νόμιμο της κατοχής τους. Μετά από αυτή τη διαπίστωση τα στελέχη της αστυνομίας, προχωρούν σε εκτεταμένη έρευνα, εξετάζοντας όλες τις υποθέσεις, τα κλοπιμαία των οποίων είχε εκτιμήσει, ο 63χρονος εκτιμητής για να διαπιστώσουν και άλλες τυχόν έκνομες ενέργειες.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή. Να σημειωθεί πως η προκληθείσα ζημιά σε βάρος του Δημοσίου υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το