Τοπικά

Πιερρακάκης: Πεδίο δόξης λαμπρό για τη χώρα το Ταμείο Ανάκαμψης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, με επίσημο προσκεκλημένο ομιλητή τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.
Η Ανοικτή Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με το χαιρετισμό της Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης κ. Κωνσταντίνας Ευαγγελίου και το χαιρετισμό του Προέδρου Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ κ. Ευθύμιου Βιδάλη.

Ακολούθησε η ομιλία της Προέδρου του Δ.Σ. κας Ελένης Κολιοπούλου, η οποία αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε τον Υπουργό Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη για την τιμητική παρουσία του στην εκδήλωση, κατά την τοποθέτησή της, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Για την επιχειρηματική κοινότητα, ο Μηχανισμός Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, εκτιμάται ότι είναι ένα ισχυρό μέσο, ένα δραστικό εργαλείο, για την ολοκλήρωση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και των απαιτούμενων διαρθρωτικών μεταβολών, που μέσα στη δεκαετή κρίση χρόνιζαν και πολλές έρχονται από παλαιότερα.
Η λειτουργική και αποτελεσματική αναμόρφωση και συγχρόνως ο εκσυγχρονισμός και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος λειτουργίας της οικονομίας, θα μας απαλλάξει από διαχρονικές παθογένειες και παγίδες. Αυτό εκτιμώ ότι είναι το ζητούμενο για όλους μας. Σε μεγάλο βαθμό δε, αφορά το Υπουργείο σας.
Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, στα ζητήματα γεωπολιτικής και ασφάλειας, οι μεταβολές στις κοινωνικές συνθήκες αλλά και στις διεθνείς συμφωνίες εμπορίου, δεν επιτρέπουν οπισθοδρομήσεις ούτε και καθυστερήσεις, σαν αυτές που πρόσφατα είδαμε με τον νέο εργασιακό νόμο, που φέρνει τις παραγωγικές επιχειρήσεις, πίσω σε άλλες εποχές και επιβαρύνει υπέρμετρα την ανταγωνιστικότητά τους.
Έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα της αντίστασης στην εξέλιξη.
Χάνουμε έδαφος, αγορές, επίπεδο ανταγωνιστικότητας και ευκαιρίες για την βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των επιχειρήσεων, των μετόχων, των πελατών, των εργαζομένων και της κοινωνίας συνολικά.
Η περίοδος της πανδημίας ήταν δύσκολη, απρόβλεπτη και απαιτητική σε όλες τις εκφάνσεις της.
.
Αναστρέφουμε το κλίμα, σε μια οικονομία τεχνολογικά υστερούσα, στο μεγαλύτερο ποσοστό της, και σε μια κοινωνία διστακτική απέναντι στις αλλαγές.
\
Είναι μια κατάκτηση που επιβάλλεται να κεφαλαιοποιηθεί, να επεκταθεί και να διευρυνθεί σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας»
Ο Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης,
αναφέρθηκε στην έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Σχεδίου “Ελλάδα 2,0” και τη μεγάλη ευκαιρία που θα έχει η χώρα μας να διαμορφώσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Στην ΕΕ , όπως είπε, αναλογεί ποσοστό 20% για τα ψηφιακά έργα, ποσοστό που στην Ελλάδα θα φτάσει στο 24% κι αυτό αντανακλά την έμφαση που δίνουν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση στον τομέα αυτόν.
Ακόμη, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις εφαρμογές της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης και του 5G, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η Ελλάδα ήδη καινοτομεί, εκεί που έχει καλούς μηχανικούς, επιχειρηματίες, επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή. Αυτό υπογραμμίζει και τη δουλειά του κράτους, που είναι από τη μια να αφαιρεί εμπόδια κι από την άλλη να γεννά ευκαιρίες. Νομίζω ότι, βήμα – βήμα, έχουμε αρχίσει και πιστοποιούμε τόσο στους εταίρους μας όσο και στους ίδιους μας τους εαυτούς ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει, όπως έγινε με τον τρόπο που υλοποιήσαμε την εκστρατεία εμβολιασμού. Χτίσαμε ένα από τα καλύτερα δομημένα συστήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είπε και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Δείξαμε ότι το κράτος μπορεί χρησιμοποιώντας απλές τεχνολογίες να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες”.
Κλείνοντας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε την πίστη του στη δυνατότητα της Ελλάδας να διακριθεί.
“‘Έχουμε πεδίο δόξης λαμπρό μπροστά μας σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης και τις δυνατότητες και όλα τα εργαλεία που αυτό θα μας δώσει για να το αποδείξουμε, όχι μόνο καλύπτοντας το σύνολο των εκκρεμοτήτων μας αλλά λαμβάνοντας τη θέση που μας αξίζει”, είπε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το