Τοπικά

Πετρέλαιο θέρμανσης με 80 έως 82 λεπτά το λίτρο – Από 15 Οκτωβρίου η διάθεση με χαμηλές προσδοκίες για ζήτηση

Στην τιμή που έκλεισε πέρσι στις 30 Μαΐου το πετρέλαιο θέρμανσης εκτιμά η κ. Βάσω Κοντοχρήστου, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφια, πως θα αρχίσει φέτος στις 15 Οκτωβρίου η διάθεσή του. Οι προσδοκίες πάντως είναι χαμηλές, δεδομένου ότι η ζήτηση θα είναι περιορισμένη, λόγω του γεγονότος ότι οι Βολιώτες γέμισαν τις δεξαμενές τους πέρσι, εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη υποχώρηση της τιμής.

Στη χαμηλή τιμή του 0,82 έως 0,85 ευρώ το λίτρο θα αρχίσει από τις 15 Οκτωβρίου η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πρώην προέδρου της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιας κ. Βάσως Κοντοχρήστου.
Πάντως, όπως η ίδια επισήμανε, οι προσδοκίες είναι χαμηλές, δεδομένου ότι πολλοί Βολιώτες γέμισαν τις δεξαμενές τους, εκμεταλλευόμενοι την παράταση της περσινής διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης έως 30 Μαΐου, κάτι που έγινε για πρώτη φορά, λόγω της πανδημίας, και της χαμηλής τιμής, με μειωμένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.
«Πολλοί Βολιώτες αποθήκευσαν στις δεξαμενές τους πετρέλαιο θέρμανσης, αξιοποιώντας πέρσι την παράταση ενός μηνός, μέχρι 30 Μαΐου, για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο ΕΦΚ, αλλά και λόγω της χαμηλής τιμής του» ανέφερε η ίδια.
Η κ. Βάσω Κοντοχρήστου τόνισε οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καθίζηση της αγοράς τους πρώτους μήνες διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ αναμένεται από τον Δεκέμβριο να αρχίσουν οι παραγγελίες, που θα καταναλωθούν οι ποσότητες, οι οποίες αποθηκεύτηκαν πέρσι.
Στα θετικά, σύμφωνα με την ίδια, είναι η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, που από τα 63 εκ. ευρώ πέρσι, φέτος τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 το συνολικό ύψος θα είναι 84 εκ. ευρώ.
Το επίδομα θα χορηγηθεί προκαταβολικά, μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους και στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα γίνει ο έλεγχος των παραστατικών και των στοιχείων που θα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τα νοικοκυριά.

Στη β’ ζώνη η Μαγνησία
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα ίσο με 250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στη Γεωγραφική Ζώνη Α, 180 ευρώ αν ανήκει στη ζώνη Β, 110 ευρώ στη ζώνη Γ και 80 ευρώ στη ζώνη Δ.
Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Σε κάθε περίπτωση το επίδομα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ. Το επίδομα μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες.
Έτσι, το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη.
Να σημειωθεί πως η Μαγνησία ανήκει στη β’ γεωγραφική ζώνη.

Εκλογές
Υποψήφιοι στις εκλογές της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ήταν 9 και στο νέο 7μελές ΔΣ, που θα συγκροτηθεί σε Σώμα την επόμενη εβδομάδα, εκλέχθηκαν:
Βασιλική Κοντοχρήστου 33 ψήφους, Χρήστος Θεοδωρούλης 21, Μαρίνα Σπυράτου 19, Παναγιώτης Αλτίνης 17, Ειρήνη Καμπάρη 11, Μάριος Καρκαλιάς 10, Στέφανος Μακρής 9.
Να σημειωθεί ότι στις εκλογές ψήφισαν 33 μέλη της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το