Τοπικά

Πέθανε η «ψυχή» του Ελληνικού Ωδείου Βόλου Μαίρη Μουρτζοπούλου

Η μουσική και η παιδαγωγική έχασαν χθες έναν άνθρωπο, που τις υπηρέτησε και τις ανέπτυξε και τις δύο μαζί, επί χρόνια, τη Μαίρη Μουρτζοπούλου.
Η μουσικοπαιδαγωγός, σύζυγος του αείμνηστου Μένιου Μουρτζόπουλου, έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες από παθολογικά αίτια.

Η Μαίρη Μουρτζοπούλου, Μαίρη Τσαούση το πατρικό της όνομα, ήταν, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της σημείωμα, θρέμμα όχι όμως γέννημα του Βόλου, μεγαλωμένη σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον υψηλού βιωτικού και μορφωτικού επιπέδου, επηρεασμένη από δυο κουλτούρες, την ελληνική και τη μικρασιάτικη. Δέχτηκε ποικίλα ερεθίσματα ως παιδί κι ως έφηβος. Αυτό, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα προσόντα της και τα χαρακτηριστικά της ανήσυχης προσωπικότητάς της, την οδήγησε από την ξενοιασιά σ’ έναν δρόμο αγάπης προς την Τέχνη, το Ωραίο και το Παιδί. Δρόμο καρδιάς, που ποτέ δεν εγκατέλειψε, αλλά συνέχισε με σκληρή δουλειά κι υψηλές αξίες.
Μαζί με τον σύζυγό της Αγαμέμνονα Μουρτζόπουλο, μεγάλη μορφή της νομικής επιστήμης, της ποίησης και της λογοτεχνίας, με γνώμονα τη γνώση κι εφαλτήριο την αγάπη για την Τέχνη έχτισαν μια κυψέλη πολιτισμού στο σπίτι τους στον Βόλο, όπου προσωπικότητες της Τέχνης, της Επιστήμης αλλά και θρησκευτικές φυσιογνωμίες, πρόσωπα μακράν των εγκοσμίων απ’ όλες τις μεριές της γης, έρχονταν να κοινωνήσουν τον Λόγο και την Τέχνη.

Η κηδεία της μουσικοπαιδαγωγού θα γίνει σήμερα στις 12.30’ το μεσημέρι από τον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου, ενώ οι οικείοι της απευθύνουν έκκληση αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα Αττικής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το