Ελλάδα

Πέθανε η Ραφαέλα Πιτσικάλη: Έδινε μεγάλη μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 21 ετών η Ραφαέλα Πιτσικάλη, η νεαρή από τα Χανιά που συγκίνησε μιλώντας για τη μάχη που έδινε με μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Η νεαρή πάλευε με τη νόσο γνωστή ως Σάρκωμα Ewing από το 2020 και έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες μετά τα 21α γενέθλια της.

Ταξίδεψε στις ΗΠΑ για νοσηλεία
Τον Αύγουστο του 2023, όπως μεταφέρει το hania.news, είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο κέντρο στο Χιούστον, έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα της.

Για να καταστεί δυνατή η νοσηλεία της επί μήνες στο συγκεκριμένο Αντικαρκινικό Κέντρο χρειάστηκε να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, κάτι που έγινε κατορθωτό χάρη στην πρωτοφανή ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με περίσσευμα καρδιάς και αλληλεγγύης στο κάλεσμα που είχε απευθύνει στα μέσα Ιουνίου 2023 η οικογένεια, μέσω του Τύπου.

Η νεαρή είχε συγκινήσει με τις αναρτήσεις της στα social media, καθώς, παρά τη μεγάλη την περιπέτεια, δεν έχανε το χαμόγελό της και δημοσίευσε συνεχώς περιεχόμενο από το νοσοκομείο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το