Τοπικά

Πέθανε η παλιά πρόεδρος του Ασύλου Παιδιού Μαίρη Κόττα

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών η Μαίρη Κόττα, γνωστή στην τοπική κοινωνία από τις αγαθοεργίες της. Η εκλιπούσα ήταν αδελφή του ξυλέμπορου Ιωάννη Κόττα που είχε αποβιώσει τον Ιούλιο του 2021. Η Μαίρη Κόττα είχε διατελέσει πρόεδρος στο Άσυλο Παιδιού τα δύσκολα χρόνια των σεισμών του 1955, προσφέροντας με ζέση τις υπηρεσίες της, όπου χρειαζόταν.
Μάλιστα με πρωτοβουλία της ίδιας όσο και των υπόλοιπων μελών του συμβουλίου αποκτήθηκε το ιδιόκτητο κτήριο στη σημερινή του θέση μεταξύ των οδών Γιάννη Δήμου, Κουταρέλια, Τριανταφυλλίδη και Αθλητικού Κέντρου.
Μάλιστα τον περασμένο Αύγουστο σε αφιέρωμα της «Θ» για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη δημιουργία του Ασύλου Παιδιού, η τελευταία πρόεδρος του Ασύλου, Κατερίνα Πέτρου αναφερόμενη στη Μαίρη Κόττα την είχε χαρακτηρίσει ως πολύ αξιόλογη γυναίκα, με την οποία είχε συνεργαστεί εποικοδομητικά πολλά χρόνια. Μάλιστα είχε προσθέσει πως ήταν σημαντικό το γεγονός ότι επί ημερών της το Ίδρυμα απέκτησε δικό του σπίτι, δωρεά της Rada Barner. Για το επίτευγμα αυτό και τη συνολική προσφορά της, της απονεμήθηκε από τη Βασίλισσα Φρειδερίκη ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Ευποιίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το