Ελλάδα

Πέταξαν μπρούτζινη προτομή του Παπαφλέσσα μέσα σε ποτάμι

Μέσα στο φράγμα Παμίσου στον Άρι Μεσσηνίας βρέθηκε σήμερα το πρωί κλεμμένη προτομή του Παπαφλέσσα. Κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν τυχαία την προτομή, όταν για λόγους εκτόνωσης από την κακοκαιρία άνοιξε το φράγμα, και τότε εμφανίστηκε στην όχθη η προτομή.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται για την κλεμμένη προτομή από τα Ταμπούρια του Δήμου Πύλου-Νέστορος, πριν από περίπου έναν χρόνο, τον Μάιο του 2022, με τις αρχές να προσανατολίζονται τότε σε “κυνηγούς χαλκού” ως υπεύθυνους για την εξαφάνισή της.

 

03826e8f76a29e435e75f7b4a65f85eb_L
viber_image_2023-09-06_14-18-13-404

 

Η προτομή στο μνημείο του Παπαφλέσσα αντικαταστάθηκε από νέα μαρμάρινη, πρόσφατα, τον Μάιο του 2023. Η κλεμμένη και κατασκευασμένη από μπρούτζο δεν είχε βρεθεί, μέχρι σήμερα που εντοπίστηκε μέσα στο ποτάμι του Παμίσου.

Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για την ανάσυρσή της, αφού πρόκειται για μπρούτζινη προτομή, βάρους περίπου 30 κιλών. Υπάρχει και το ενδεχόμενο και εξετάζεται η προτομή να προέρχεται και από την Πολιανή.

Στο σημείο βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας που ειδοποιήθηκε από τους κατοίκους, Βασίλη Μέτσιο και Αριστόδημο Τσορώνη, που εντόπισαν την προτομή, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Άριος, Γρηγόρης Κωστόπουλος. Στο σημείο έφτασε και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Εκτιμάται, γιατί έχει πολλές ομοιότητες, ότι πρόκειται για την κλεμμένη προτομή Παπαφλέσσα από το μνημείο του στα Ταμπούρια, την οποία οι δράστες, μετά και τη δημοσιότητα που πήρε τότε το θέμα, φαίνεται ότι την ξεφορτώθηκαν μέσα στο ποτάμι.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το