Τοπικά

Περιβαλλοντική: “Αγοραστός και Κολυνδρίνη δεν είπανε λέξη για την ΑΕΠΟ της ΑΓΕΤ”

Σκληρή κριτική στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το γεγονός ότι δεν τοποθετεί σταθμούς μέτρησης στον Βόλο για την καταγραφή της αέριας ρύπανσης ασκεί η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία και τονίζει πως όλες οι προθεσμίες που είχε ανακοινώσει η κ. Κολυνδρίνη για τον προσδιορισμό των πηγών ρύπανσης έχουν παρέλθει.:

Πέρασε και ο Μάιος, που μας είχε πει η κ. Κολυνδρίνη ότι θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τον προσδιορισμό πηγών ρύπανσης στο Βόλο. Όπως έχουν περάσει άπειρες προθεσμίες για την εγκατάσταση νέων σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη του Βόλου. Την ίδια στιγμή η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ) έχει εγκαταστήσει έξη σταθμούς μέσα στο Βόλο και ετοιμάζεται για την εγκατάσταση σταθμών νέας γενιάς. Αλλά και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει εγκαταστήσει 15 σταθμούς. Επομένως, όσον αφορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας ισχύει η παροιμία «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει…»

Κι όμως τα εκατομμύρια πάνε και έρχονται σε έργα και προγράμματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Και καλώς θα λέγαμε. Όσα έργα γίνονται καλώς γίνονται. Μόνο που δεν περισσεύουν χρήματα για σταθμούς αέριας ρύπανσης. Άραγε αυτό δεν είναι κάτι σημαντικό για την Περιφέρεια Θεσσαλίας; Δεν είναι σημαντικό πράγμα η υγεία των πολιτών;

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός ανακοίνωσε πρόσφατα έργα 30 εκατομμυρίων, μεταξύ των οποίων και για ποδηλατοδρόμιο. Για στηθαία ασφαλείας 500.000€. Για μελέτη του δρόμου Μικροθηβών-Μπουρμπουλήθρας 1.200.000€ περίπου. Για δύο μεταλλικές γέφυρες 1.300.000€. Για πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο 600.000€. Για οδική ασφάλεια στο Νότιο Πήλιο 1.800.000 ευρώ. Για την παλιά Εθνική οδό Βόλου-Λάρισας 1.800.000€. Και άλλα πολλά. Για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Βόλο όμως έχουν καβούρια στην τσέπη!

Και δεν θα παραλείψουμε να σημειώσουμε ότι εδώ και ένα μήνα εκδόθηκε μια τρισχειρότερη ΑΕΠΟ για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και οι, κατά τα άλλα λαλίστατοι, κ.κ. Αγοραστός και Κολυνδρίνη δεν βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν!

Αντίθετα οι πολίτες έχουν πολλά να πουν στην κινητοποίηση το Σάββατο 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 7 το απόγευμα στην παραλία του Βόλου. Με το δικό τους τρόπο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το