ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισόβια στον Ράντοβαν Κάρατζιτς

Κόσμος

Διπλή βράβευση για το Fashion City Outlet

Τοπικά

Μια δημοτική αρχή «θίασος»

Παραπολιτικά

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

Τοπικά

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Απίστευτος ο Σ.Φάμελλος – Οι ψευδολογίες του δεν έπεισαν τους Βολιώτες

«Είναι βέβαιο ότι κανένα Βολιώτη δεν έπεισε ο μονόλογος και οι επαναλαμβανόμενες ψευδολογίες του αν. υπουργού περιβάλλοντος κ. Σ. Φάμελλου, στη σημερινή συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας με αφορμή τα όσα ανέφερε σήμερα στη Βουλή. Μάλιστα κάνει λόγο για θράσος του υπουργού αφού απεύθυνε ερωτήματα στις οικολογικές οργανώσεις,  αλλά δεν τις κάλεσε στη συνεδρίαση ενώ σημειώνει πως ο Σ. Φάμελλος δεν έδωσε καμία απάντηση γιατί τα σκουπίδια που έρχονται στον Βόλο δεν καίγονται στην Ιταλία.

Η ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας:

«Είναι βέβαιο ότι κανένα Βολιώτη δεν έπεισε ο μονόλογος και οι επαναλαμβανόμενες ψευδολογίες του αν. υπουργού περιβάλλοντος κ. Σ. Φάμελλου, στη σημερινή συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.
Πλήρης μάλιστα δημοκρατικότητας είπε ότι δεν κλήθηκαν οικολογικές οργανώσεις γιατί εκπροσωπούνται από τους βουλευτές! Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί έπρεπε να μιλήσει η Ένωση Τσιμεντοβιομηχανιών, αφού ο ίδιος την εκπροσωπεί επάξια! Είχε δε το θράσος να απευθύνει ερωτήματα προς τις οικολογικές οργανώσεις, οι οποίες φρόντισε να είναι απούσες!

Είπε ακόμα ότι τα κορόιδα οι Ιταλοί στέλνουν τα σκουπίδια στο Βόλο γιατί εκεί υπάρχει «φόρος ταφής». Γιατί όμως δεν τα καίνε εκεί αφού δεν υπάρχει φόρος πυράς; Ποιόν νομίζει ότι «δουλεύει» ο κ. Φάμελλος; Είπε ότι η Ελλάδα ευτυχώς κάνει ανακύκλωση, αλλιώς θα καίγονταν «σύμμεικτα» απορρίμματα. Πού άραγε την είδε την ανακύκλωση στην Ελλάδα, όταν κρατάει στα συρτάρια του ψηφισμένο νόμο, δηλαδή το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων και η ανακύκλωση (ο ίδιος το είπε) είναι 15-17%!. Και τί άλλο εκτός από «σύμμεικτα», σκουπίδια περιείχε το φορτηγό που σταμάτησαν οι πολίτες, όταν κατά την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλίας περιείχε 70-80% πλαστικό; Πώς δε ήταν δυνατόν, όπως ισχυρίστηκε, να ήταν το υλικό αυτό στο πλοίο RDF και μετά σκουπίδι, όπως αποκαλύφτηκε; Αναφέρθηκε επιλεκτικά, ο απίστευτος κύριος Φάμελλος, στη μελέτη Χριστόλη του Μετσόβειου Πολυτεχνείου για να τεκμηριώσει ότι δεν είναι δεδομένη η σύνθεση του RDF, ως προς την περιεκτικότητά του σε πλαστικό, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά αυτό που ισχυριζόμαστε, καιρό τώρα, ότι η ΑΓΕΤ καίει σκουπίδια. Απέφυγε δε να αναφέρει ότι η ίδια η μελέτη, που επικαλέστηκε, αποδεικνύει ότι ψεύδεται ασυστόλως όταν ισχυρίζεται ότι οι εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ έχουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό. Γιατί το πρόβλημα, κατά τη μελέτη αυτή, είναι ακριβώς ο χρόνος ψύξης των απαερίων που δεν είναι δυνατόν να αγνοεί, όντας ο ίδιος χημικός μηχανικός.

Κύριε Φάμελλε να είστε σίγουρος ότι οι Βολιώτες δεν πείστηκαν από τη μονόπλευρη «ενημέρωση», την παραπληροφόρηση που μεθοδεύσατε και τα ψέματα που πάλι είπατε και αυτό θα το αντιληφθείτε σύντομα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το