Τοπικά

Περίπου 60 Βολιώτες καθημερινά στα Επείγοντα του Νοσοκομείου – Έξαρση των ιώσεων και περιστατικά με κακώσεις 

Πολίτες με ιώσεις και κακώσεις από χτυπήματα στο χιόνι δέχεται καθημερινά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, ενώ αιτήματα από νεφροπαθείς για μεταφορά τους στο Νοσοκομείο δέχεται η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, που δίνει «μάχη» με τα χιόνια για την παραλαβή ασθενών από αποκλεισμένες περιοχές όπως το Φυτόκο.

Κάθε μέρα στο Τμήμα Επειγόντων του «Αχιλλοπούλειου», μεταφέρονται περίπου 60 άτομα με ιώσεις και κακώσεις. Ο αριθμός μειώθηκε σημαντικά και η κατάσταση εξισορρόπησε στο «Αχιλλοπούλειο», καθώς περιορίστηκαν λόγω παγετού οι μετακινήσεις του πληθυσμού.
Το κρύο, οι χαμηλές θερμοκρασίες, η υγρασία και ο συγχρωτισμός ευνόησαν την εκδήλωση και την εξάπλωση ιογενών λοιμώξεων. Όπως τονίζει ο γιατρός κ. Μιχ. Μεϊκόπουλος το τελευταίο διάστημα καταγράφεται έξαρση των ιώσεων με κύρια συμπτώματα τον πυρετό και εκδηλώσεις από το αναπνευστικό, με βήχα, καταρροή, πονόλαιμο, μυαλγίες (λοιμώξεις από το αναπνευστικό) ή από το γαστρεντερικό με κοιλιακό άλγος, διάρροιες, έμετοι (ιογενείς γαστρεντερίτιδες). Ακόμη πολλές φορές συνυπάρχουν συμπτώματα τόσο από το αναπνευστικό, όσο από το γαστρεντερικό.
Συνήθως οι ιώσεις εκδηλώνονται με ήπιο τρόπο, αντιμετωπίζονται συμπτωματικά στους υγιείς, ενώ στις ευάλωτες ομάδες με χρόνια καρδιοαναπνευστικά, σακχαρώδη διαβήτη, χρειάζεται προσοχή, άμεση ενημέρωση του γιατρού και αντιμετώπιση στο σπίτι ή στο Νοσοκομείο, σημειώνει ο γιατρός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το