Πολιτισμός

Περίπλους του Παγασητικού σήμερα στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας – Εντυπωσίασε το Μουσικό Σχολείο

Σήμερα Παρασκευή στο πλαίσιο της 5ης Ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί ο περίπλους του Παγασητικού, που θα ξεκινήσει από την κεντρική προβλήτα του Λιμανιού στις 9 και θα ολοκληρωθεί στις 11μ.μ.. Ο περίπλους θα γίνει με το πλοίο «Skiathos Express» και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Άλλη μία σπουδαία πολιτιστική βραδιά έζησε το φιλόκαλο κοινό του Βόλου προχθές στην παραλία της πόλης, στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας 2017, που διοργανώνει η «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με πλήθος τοπικών φορέων.

Η εκδήλωση άρχισε με την πρωτότυπη παρουσίαση του νέου βιβλίου του πρωτοπρεσβύτερου Θεοδώρου Μπατάκα, εφημέριου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και προέδρου του Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», με τίτλο «Λόγια της στεριάς και της θάλασσας». Την παρουσίαση συνδιοργάνωσαν οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και μίλησαν γι’ αυτό οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Κική Δανιηλίδου και Αντώνης Αντωνίου, ενώ το παρουσίασε ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κων/νος Μάγος.
Ακολούθησε το θεατρικό δρώμενο «Ο Υάκινθος το καλαμαράκι», από 10 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Σοφία Κανταράκη και το Μουσικό δρώμενο «Νότες της στεριάς και της θάλασσας», από 15 μαθητές 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Αγχιάλου, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Μαρίλη Κυριακοπούλου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία της Χορωδίας Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου, με τίτλο «Με την Ελλάδα καραβοκύρη», με Υπεύθυνες διδασκαλίας τις κ.κ. Κερασία Σιάρα και Ιωάννα Χατζάκη, ενώ στα όργανα συνόδευσαν οι καθηγητές Βασίλειος Αγροκώστας στη Λύρα, Δέσποινα Λουκίδου στο Τσέλο και Πέπο Σάλμ στο Φλάουτο.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου μάγεψαν το πολυπληθές κοινό, με την εξαιρετική τους εμφάνιση, αποδεικνύοντας τη θαυμάσια εργασία που επιτελείται στο Σχολείο, υπό τη δ/νση της κ. Αρετής Τζαννετοπούλου και των άξιων συνεργατών της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το