Τοπικά

Περιπέτεια για δύο δικυκλιστές στο Πήλιο – Εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους από πυροσβέστες και εθελοντές

Επιχείρηση αναζήτησης και εντοπισμού δύο δικυκλιστών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Πήλιο και η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος. Οι δύο Βολιώτες νεαροί ξεκίνησαν για ανάβαση στο Πήλιο με cross μηχανές και κάποια στιγμή φέρονται να έχασαν τον δρόμο τους. Στη συνέχεια κάλεσαν το 112 για να δώσουν το στίγμα της τοποθεσίας του. Έκτοτε ξεκίνησε η αναζήτησή τους. Από τον Βόλο ξεκίνησαν δύο οχήματα με πυροσβέστες και από το Τμήμα Νοτίου Πηλίου περιπολικό με δύο αστυνομικούς. Επισης ενεργοποιήθκε και η Λέσχη ειδικών Δυνάμεων.


Οι δύο νεαροί φέρεται να βρέθηκαν σε κορυφή του Πηλίου προς την πλευρά του Αγίου Γεωργίου Νηλεάς και πιο συγκεκριμένα στην κορυφή Δράμαλα Πηλίου.. Εκεί λόγω της πυκνής ομίχλης και των κακών καιρικών συνθηκών, καθώς έβρεχε συνεχώς, φέρονται να έχασαν πιθανότατα τον προσανατολισμό τους. Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα για το περιστατικό και μετά από δύο ώρες, οι πυροσβέστες τους εντόπισαν με τους δύο νεαρούς να είναι καλά στην υγεία τους. Ο εντοπισμός έγινε και με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, ενώ της επιχείρησης ηγούταν ο διοικητής κ. Βλόντζος.

Τελικά γύρω στις 11 το βράδυ οι δύο νέοι έφτασαν στο προσβάσιμο σημείο που βρισκόταν ο διοικητής ης Πυροσβεστικής και το περιπολικό της αστυνομίας και επρόκειτο να επιστρέψουν στις εστίες τους.
Από την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων που συμμετείχε στην όλη επιχείρηση εντοπισμού, ο κ. Βασίλης Ηλιόπουλος ανέφερε πως το σημείο του εντοπισμού των δύο νέων ήταν δύσκολο. Οι πυροσβέστες με τους εθελοντές της ΛΕΔ διέσχισαν τον χωματόδρομο και ένα μονοπάτι κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Εντόπισαν τους δύο νέους που ευτυχώς ήταν καλά στην υγεία τους και όλοι μαζί κατέβηκαν στο σημείο που βρίσκονταν και οι υπόλοιπες δυνάμεις. Οι δύο νέοι διέσχισαν την απόσταση κατεβαίνοντας με τις μηχανές τους μέσα από μονοπάτι και έχοντας συνεννόηση με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές. Εμείς αμέσως δώσαμε στους δύο νέους αδιάβροχα, καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς».

Πηγή φωτο: FB Βασίλης Ηλιόπουλος – Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το