Τοπικά

Περιορισμένη η προσέλευση πιστών χθες Κυριακή στους ναούς του Βόλου 

Περιορισμένη ήταν η προσέλευση των πιστών χθες στους ναούς της πόλης, καθώς ο κόσμος προσπάθησε να αποφύγει το συνωστισμό και να προφυλαχθεί από τον κορωνοϊό παραμένοντας σπίτι του.
Μάλιστα η διαφορά στη συμπεριφορά του κόσμου σε σχέση με μια εβδομάδα πριν, ήταν μεγάλη. Την περασμένη Κυριακή της Ορθοδοξίας οι ναοί γέμισαν από πιστούς και πολλοί μετέλαβαν. Στο μεσοδιάστημα όμως η κυβέρνηση έλαβε μέτρα πρωτοφανούς χαρακτήρα για τη μη διασπορά του ιού, τα ενημερωτικά μηνύματα από τα ΜΜΕ για την ανάγκη παραμονής στο σπίτι ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους που αποτελούν και τον κύριο όγκο του εκκλησιάσματος, ήταν συνεχή, με αποτέλεσμα οι πιστοί να μην προσέλθουν χθες στους ναούς. Μάλιστα αρκετοί παρακολούθησαν την κυριακάτικη θεία λειτουργία είτε από την τηλεόραση είτε από το ραδιόφωνο. Σε κάποιες περιπτώσεις οι ναοί χρησιμοποίησαν και τις μεγαφωνικές τους εγκαταστάσεις.

«Αραιή και ήρεμη» χαρακτήρισε τη χθεσινή προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ο οποίος σε μήνυμά του πριν λίγες ημέρες είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «Μένουμε σπίτι, είναι μια άγια πράξη».
Βέβαια ο ίδιος έχει τονίσει πολλάκις το τελευταίο διάστημα πως «οι ιερείς δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν και να κοινωνούν ακόμη και για τον ένα πιστό».
Σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα προχωρήσει στην ανακοίνωση νέων μέτρων με τον κ. Ιγνάτιο να σημειώσει πως η τοπική εκκλησία θα πειθαρχήσει σε όλες τις αποφάσεις της Ιερά Συνόδου.

Και πανελλαδικά
Μειωμένη ήταν η προσέλευση του κόσμου στις εκκλησίες συγκριτικά με την προηγούμενη Κυριακή.
Σύμφωνα με το in.gr, πολλοί πιστοί φορούσαν μάσκες και γάντια.
Αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν παραμείνει στο προαύλιο, κυρίως οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά.
Ωστόσο, οι πιστοί που βρίσκονταν στην εκκλησία θα κοινωνούσαν κανονικά όπως είπαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το