Αθλητισμός

Περιμένουν τον Ερέρα στον Ολυμπιακό Βόλου

Την περασμένη Τετάρτη μετά τη νίκη επί του Αλμωπού στην Αριδαία, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην κορυφή του Βορείου ομίλου της Φούτμπολ Λιγκ. Τέσσερις μέρες αργότερα και μετά την ήττα από τον Πανσερραϊκό στο Βόλο, οι «ερυθρόλευκοι» υποχώρησαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου είχαν διάθεση, αγωνίστηκαν με πάθος, έπαιξαν δυνατά, όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν το στόχο τους, που ήταν η νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που θέλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα και το έχει πετύχει, μέχρι στιγμής.

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, πως το πρόβλημα του Ολυμπιακού εστιάζεται στο κομμάτι της δημιουργίας του παιχνιδιού, καθώς από την ομάδα λείπει ο οργανωτής στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Χερμάν Ερέρα να μην μπορεί ακόμη να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Στον Ολυμπιακό περίμεναν πολλά από τον Αργεντινό μέσο, ο οποίος έπαιξε για 20 λεπτά στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου, για να αισθανθεί εκ νέου ενοχλήσεις. Ο Ερέρα υποβάλλεται σε θεραπεία και σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο, σύντομα θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, πάντως, Στέφανος Ξηροφώτος, σε ερώτηση που του έγινε μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανσερραϊκό, αν εντοπίζει αδυναμίες στην ομάδα, όσον αφορά στο κομμάτι της δημιουργίας απάντησε: «Πριν το παιχνίδι, τα τέρματα του Ολυμπιακού ήταν 6-2, το ίδιο και ο συντελεστής τερμάτων του Πανσερραϊκού. Ποια είναι η αδυναμία που παρουσιάζει η ομάδα; Δεν βλέπω καμία αδυναμία. Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό ήταν καλύτερος, δημιουργούσε και πίεζε για να κερδίσει. Σ’ ένα ντέρμπι, που πραγματικά υπήρχαν λίγες φάσεις και σε καμία περίπτωση δεν άξιζε να χάσουμε».

Ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε στα έξι πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος σε 13-14 ποδοσφαιριστές, παρότι τα ματς είναι συνεχόμενα, η ομάδα υποχρεούται να δίνει δύο παιχνίδια την εβδομάδα και θα πρέπει να κάνει και την ανάλογη διαχείριση.

Για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, τονίζοντας τα εξής: «Το σημαντικό είναι κάθε φορά να μπορείς να παίζεις με την καλή σου ενδεκάδα. Θεωρώ ότι η ομάδα ήταν «φρέσκια». Το ροτέισον πολλές φορές έχει να κάνει με την προπονητική διαδικασία. Πιστεύω, ότι αυτό είναι στα συν της ομάδας και του τιμ. Περιμένουμε και δυο-τρία παιδιά να μας ενισχύσουν, όπως ο Ερέρα, ο Γκιοατά και ο Νικλητσιώτης. Εμπιστευόμαστε όλους τους ποδοσφαιριστές και είμαστε ευχαριστημένοι από αυτούς. Το να μην πάρουμε έστω ένα βαθμό στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό είναι φοβερή αδικία, αλλά σ’ αυτό συνετέλεσαν και άλλοι παράγοντες».

Στο μεταξύ, έτοιμος είναι και ο Ζερόμ Γκιοατά, ο οποίος είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, ωστόσο, έμεινε εκτός των 20 παικτών που δηλώθηκαν στο φύλλο αγώνα.

Ο Καμερουνέζος αμυντικός μέσος είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα.

Ο Ολυμπιακός έχει να επιδείξει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια εκτός έδρας, με ΑΕΠ Κοζάνης και Αλμωπό Αριδαίας και θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί μακριά από τον Βόλο. Θα είναι πολύ σημαντικό οι «ερυθρόλευκοι» να νικήσουν τον Θεσπρωτό, γεγονός που θα συμβάλει στην ψυχολογική ανάταση της ομάδας, ενόψει του νέου ντέρμπι που ακολουθεί με την Καβάλα την Μ. Τετάρτη 29/4 στη Νεάπολη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι 10 πιο περίεργοι νόμοι στον κόσμο που σίγουρα δεν ήξερες

Οι κοινωνίες για να λειτουργήσουν σωστά χρειάζονται κανόνες ώστε οι άνθρωποι να ζουν σε αρμονία.…

24 Μαΐου 2024

To VMRO κατηγορεί την Ελλάδα ότι κλείνει την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ

Προκλητικός εμφανίστηκε, για ακόμη μια φορά, ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος VMRO –DPMNE και μελλοντικός…

24 Μαΐου 2024

Συναγερμός με περιστατικό μηνιγγίτιδας στο Ηράκλειο – Στην εντατική μαθήτρια δημοτικού

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και συγκεκριμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων νοσηλεύεται κορίτσι, μαθήτρια δημοτικού…

24 Μαΐου 2024

Κιλκίς: Ελεύθερος ο 58χρονος κτηνοτρόφος που σκότωσε επίδοξο ληστή – Προφυλακιστέος ο συνεργός του 45χρονου

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Κιλκίς, ο 54χρονος κτηνοτρόφος, ο…

24 Μαΐου 2024

Επίδομα παιδιού Α21: Σε ποιους κόβεται από 1η Ιουλίου

Η δόση για το επίδομα παιδιού Α21 του διμήνου Μάρτιος- Απρίλιος πλησιάζει με πληρωμές στους…

24 Μαΐου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Χωρίς δημόσιες εμφανίσεις για όλο το 2024

Εκτός δημοσίων εμφανίσεων θα παραμείνει η Κέιτ Μίντλετον καθώς συνεχίζει τη χημειοθεραπεία για καρκίνο, όπως…

24 Μαΐου 2024