Αθλητισμός

Προς αποχώρηση ο Λούνα – Δύσκολα ο Ισπανός αμυντικός θα παραμείνει στον Βόλο

Μετά την αποχώρηση από τον Βόλο του βασικού δεξιού οπισθοφύλακα Νικολάι Άλχο, είναι πολύ πιθανό να δούμε να αποχωρεί από την ομάδα και ο βασικός αριστερός μπακ Αντόνιο Λούνα.

 

Στον Βόλο κάθε καλοκαίρι γίνονται πολλές αλλαγές στο ρόστερ, πόσο μάλιστα φέτος, όπου η ομάδα προέρχεται από μια όχι καλή χρονιά, καταφέρνοντας να παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ στο… παραπέντε.

Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές που φετινού ρόστερ δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς στις απαιτήσεις της ομάδας και αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν.

Υπάρχουν, ωστόσο και ορισμένοι παίκτες, οι οποίοι θα αποχωρήσουν, παρότι έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην ομάδα. Ένας από αυτούς φαίνεται να είναι και ο Αντόνιο Λούνα. Ο Ισπανός αμυντικός ύστερα από δύο «γεμάτες» χρονιές με την φανέλα του Βόλου αποφάσισε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να επιστρέψει στην πατρίδα του, ενημερώνοντας σχετικά τη διοίκηση. Ο κύκλος του στον Βόλο κλείνει, με τον 33χρονο ακραίο οπισθοφύλακα να μετρά 59 συμμετοχές και δύο γκολ στη Σούπερ Λιγκ, αλλά και δύο ματς στο Κύπελλο Ελλάδος.

Έχουμε τονίσει, ότι υπάρχουν στην ομάδα ποδοσφαιριστές που ήρθαν τον περασμένο Ιανουάριο με σκοπό να βοηθήσουν, τότε, τον Βόλο να βγει από τη δύσκολη βαθμολογική θέση στην οποία βρισκόταν, δίχως όμως να προσφέρουν.

Πάντως, από τους έξι παίκτες που φόρεσαν την φανέλα του Βόλου τον περασμένο Ιανουάριο, οι Γιασίν Ασενούν, Γέρι Ντε Καμπς και Ντάνιελ Κόβατς γρήγορα προσαρμόστηκαν στο νέο τους ποδοσφαιρικό περιβάλλον και κέρδισαν θέση βασικού στην ομάδα.

Ο Ασενούν αγωνίζεται, ως δανεικός από τη Βέιλε και στον Βόλο επιθυμούν την παραμονή του παίκτη στην ομάδα. Είναι 25 ετών, έδειξε πως διαθέτει πολύ καλά στοιχεία και αν παραμείνει στον Βόλο είναι σε θέση να προσφέρει ακόμη περισσότερο στον σύλλογο. Ο Φινλανδός ακραίος επιθετικός κατέγραψε από τον Ιανουάριο και μετά 14 συμμετοχές, ενώ σημείωσε και τρία γκολ.

Ο Κόβατς κατάφερε από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα να κερδίσει θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια, καταγράφοντας 13 συμμετοχές. Με τις εμφανίσεις του και τις σωτήριες αποκρούσεις του κράτησε τον Βόλο «όρθιο» σε πολλά παιχνίδια και θα είναι σημαντικό για τον σύλλογο να παραμείνει.

Ο Ντε Καμπς είναι ένας πολύ σοβαρός αμυντικός μέσος. Στα 32 του χρόνια ο Ολλανδός διαθέτει μεγάλη εμπειρία και κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη της τεχνικής ηγεσίας, παίζοντας σε 11 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 10 ως βασικός. Μόνο στο ντεμπούτο του με τον Βόλο στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Πανθεσσαλικό έπαιξε, ως αλλαγή, στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Από τους άλλους τρεις παίκτες που μετακόμισαν στον Βόλο τον Ιανουάριο, μόνο ο Λούκα Ράτσιτς έδειξε κάποια καλά στοιχεία, χωρίς πάντως ο Δανός κεντρικός αμυντικός να είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην άμυνα. Κατέγραψε επτά συμμετοχές (στις τρεις από αυτές αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά), ενώ στα πλέι άουτ έπαιξε μόνο σε ένα ματς, αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) στους «Ζωσιμάδες» την τελευταία αγωνιστική. Δύσκολα θα παραμείνει και τη νέα χρονιά στον Βόλο.

Όσον αφορά τους Μπριν Ολιβέρα και Κάλιν Ποπέσκου, έχουμε τονίσει ότι η προσφορά τους στην ομάδα ήταν μηδαμινή και ουσιαστικά αποτελούν παρελθόν από τον Βόλο. Μένει να ανακοινωθεί και επίσημα η λύση της συνεργασίας με τους «κυανέρυθρους». Ο Ουρουγουανός μέσος αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια, με τελευταίο το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για την κανονική περίοδο. Έκτοτε, δεν έπαιξε σε κανένα παιχνίδι τον πλέι άουτ, ενώ στα περισσότερα ήταν εκτός αποστολής.

Ο Ποπέσκου, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμό, αγωνίστηκε μόλις σε πέντε ματς και μόνο στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανθεσσαλικό για την κανονική περίοδο ξεκίνησε στο βασικό σχήμα (έπαιξε 62 λεπτά). Στα πλέι άουτ είχε τρεις ολιγόλεπτες συμμετοχές, με Παναιτωλικό, Ατρόμητο και ΟΦΗ, περνώντας απαρατήρητος. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, ο Ρουμάνος ακραίος επιθετικός δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό που άφησε στην ομάδα η αποχώρηση του Μίλος Ντέλετιτς. Εξ ου και ο Χρήστος Κόντης χρησιμοποιούσε πολλές φορές τον Γιώργο Μύγα στη δεξιά πτέρυγα, ως μεσοεπιθετικό.

Δοκιμαστικά από την ΠΑΕ Βόλος

Η ΠΑΕ Βόλος γνωστοποιεί ότι το τριήμερο 27, 28 και 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν δοκιμές ποδοσφαιριστών γεννημένων τα έτη 2006, 2007, 2008 και 2009.

Οι προπονήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πανθεσσαλικό στάδιο στις 5 μ.μ. και θα διεξαχθούν υπό το βλέμμα και την καθοδήγηση των προπονητών της ΠΑΕ Βόλος.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη και σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμμετοχές από όλη την Ελλάδα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς εκατοντάδες νεαροί ποδοσφαιριστές θέλουν να δοκιμαστούν, προκειμένου να αποτελέσουν μέλη των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εκτελέστηκε στο Μιζούρι 69χρονος καταδικασμένος σε θάνατο για διπλή δολοφονία

Αμερικανός απόστρατος, καταδικασμένος σε θάνατο για τη δολοφονία το 2009 γυναίκας με την οποία είχε…

12 Ιουνίου 2024

Ξεκινάνε οι εργασίες για τη Ναυτική Εβδομάδα 2024 με τιμώμενη την Κύπρο – photos – videos

Ο φορέας πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση και διάδοση του πολιτιστικού αποθέματος»…

12 Ιουνίου 2024

Χωροταξική κατανομή μαθητών/τριών Στ΄ Δημοτικού σε Γυμνάσια της Μαγνησίας

Με έγγραφο του Διευθυντή Β'Βάθμιας Διεύθυνσης ΜΑγνησίας Σωκρ. Σαβελίδη, αποφασίζεται η κατανομή των μαθητών και…

12 Ιουνίου 2024

Αχ. Μπέος για Αγριά “Μέχρι Παρασκευή παραδίνουμε ολοκληρωμένο το έργο αποκατάστασης στην παραλιακή” – photos – video

Αυτοψία στα έργα της παραλιακής οδού στην Αγριά, που ολοκληρώνονται μέχρι την Παρασκευή, πραγματοποίησε σήμερα…

12 Ιουνίου 2024

Καθηγήτριες λυκείου παραιτήθηκαν αφού τις έπιασαν να στέλνουν μηνύματα σε μαθητή για να κάνουν ομαδικό σεξ

Σε παραίτηση υποχρεώθηκαν δύο καθηγήτριες Λυκείου στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ αφού τις έπιασαν να προσπαθούν…

12 Ιουνίου 2024

Σταθμευμένα

  Καλοκαιράκι κι αρκετοί οδηγοί, επιλέγουν να σταθμεύουν για λίγο τα οχήματά τους, στην παραλιακή…

12 Ιουνίου 2024