Αθλητισμός

Ο Σιμόνι «εκτέλεσε» τη Νίκη – Ηττήθηκε 3-1 από τον Μακεδονικό χάνοντας και πέναλτι

Ο Σιμόνι αποδείχθηκε ο «εκτελεστής» της Νίκης, αφού με το «χατ τρικ» που σημείωσε χάρισε τους τρεις βαθμούς στον Μακεδονικό με 3-1 στη Ν. Ευκαρπία, Ο Τοπαλίδης είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 στο 45+2’. Σε απρόσμενο πρωταγωνιστή εξελίχθηκε και ο 20χρονος τερματοφύλακας, Βλάχος, που μπήκε αλλαγή στο 85’ και πρόλαβε να αποκρούσει δυνατό σουτ του Κάσσου και εκτέλεση πέναλτι του Κυριακίδη.

 

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έδωσε φανέλα βασικού στον Κραβαρίτη, ο οποίος υπερασπίστηκε την εστία έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Τοπαλίδη, Στίκα, Ανδρέου και Αναστασίου. Ανασταλτικός χαφ ήταν ο Κυριακίδης με εσωτερικούς μέσους τους Λίταινα και Γαβριηλίδη, ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Πολίτης (δεξιά), Κρητικός (αριστερά) και Πέττας (κορυφή).

Η Νίκη μπήκε κεφάτη στον αγωνιστικό χώρο και στο 4’ πλησίασε στο 0-1. Ο Τοπαλίδης έκανε εφόρμηση και γύρισμα για τον Λίταινα, που έπιασε εν κινήσει σουτ με την μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενο. Το «ριμπάουντ» κέρδισε ο Πολίτης αλλά το σουτ που επιχείρησε είχε παρόμοια κατάληξη.

Στο 7’ καταγράφηκε η παρθενική τελική του Μακεδονικού. Ο Τσιλιγγίρης σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής δίχως να βρει στόχο.

Η συνέχεια ανήκε στη βολιώτικη ομάδα. Ο Τοπαλίδης σέντραρε για τον Γαβριηλίδη, ο οποίος σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ο Γουναρίδης εξουδετέρωσε σουτ του Πολίτη, ενώ άστοχο σουτ επιχείρησε ο Γαβριηλίδης στο 19’.

Στο 23’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν δύο διαδοχικά κόρνερ καταφέρνοντας να αξιοποιήσουν το δεύτερο. Μετά την εκτέλεσή του ο Πέδρο Λούκας κέρδισε την πρώτη κεφαλιά και ο Σιμόνι με «ανάποδο ψαλίδι» άνοιξε το σκορ (1-0).

Μετά το πρώτο ημίωρο ο ρυθμός έπεσε. Οι γηπεδούχοι έχοντας το προβάδισμα φρόντισαν να κλείσουν τους διαδρόμους, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να μη βρίσκουν πλέον τους κενούς χώρους που είχαν πριν.

Κι ενώ στο 36’ σουτ του Πέττα κόντραρε στον Τσαμούρη, οι Θεσσαλονικείς βγήκαν γρήγορα στην κόντρα πιάνοντας στον… ύπνο τη βολιώτικη άμυνα. Ο Ζαφειράκης βρήκε πολύ χώρο μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Σιμόνι, ο οποίος εκτέλεσε για δεύτερη φορά τον Κραβαρίτη (2-0).

Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους οι παίκτες του Στέλιου Μαλεζά κυνήγησαν και τρίτο γκολ. Στο 39’ ο Τσιλιγγίρης έπιασε σουτ, όμως ο Κραβαρίτης έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε σταθερά.

Στο επόμενο λεπτό ο Πολίτης συνέκλινε από δεξιά και έπιασε σουτ λίγο άουτ, ενώ στο 42’ ο Γουναρίδης δεν συγκράτησε την μπάλα σε σέντρα του Πολίτη, όμως κανείς παίκτης της Νίκης δεν βρέθηκε εκεί για να εκμεταλλευτεί το λάθος του τερματοφύλακα του Μακεδονικού.

Κι ενώ το πρώτο ημίχρονο όδευε προς το τέλος του, ήρθε ο Τοπαλίδης να… ταράξει τα νερά. Ο δεξιός μπακ της Νίκης εξαπέλυσε βολέ έξω από την περιοχή και νίκησε τον Γουναρίδη μειώνοντας σε 2-1 στο 45+2’.

Χρειάστηκε να περάσουν εννέα λεπτά στην επανάληψη για να σημειωθεί η πρώτη καλή στιγμή, η οποία ήταν για τον Μακεδονικό. Στο 54’ ο Ζαφειράκης έπιασε κεφαλιά που πέρασε άουτ.
Η Νίκη απάντησε και μάλιστα με πιο εμφατικό τρόπο στο 63’. Ο Κραβαρίτης εκτέλεσε βολέ, ο Κάσσος με το κεφάλι τροφοδότησε τον Πέττα και εκείνος γρήγορα για τον Τοπαλίδη, ο οποίος ευνοήθηκε από την κόντρα και πλάσαρε αλλά ο Γουναρίδης απέκρουσε σωτήρια για την ομάδα του.

Στο 72’ ο Μακεδονικός κέρδισε φάουλ σε πλεονεκτική θέση. Εκτελέστηκε με πάσα στον Σιμόνι, όμως η εκτέλεσή του ήταν απογοητευτική, αφού η μπάλα πέρασε μακριά από την εστία του Κραβαρίτη. Παρόμοια τύχη είχε και σουτ του Ζαφειράκη στο 76’.

Τελικά το τρίτο γκολ δεν αποφεύχθηκε για τη Νίκη με δράστη -ποιον άλλον- τον Σιμόνι. Ήταν το 78’ όταν ο Κραβαρίτης δεν έδιωξε σωστά στην μπάλα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Αλβανός στράικερ γράφοντας το 3-1.

Οι «κυανόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και στο δίλεπτο 81’-82’ είχαν δύο πολύ καλές στιγμές. Πρώτα ο Λίταινας σούταρε πάνω από τα γκολπόστ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κρητικός μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Στο 85’ ο κ. Μαλεζάς έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον τρίτο τερματοφύλακα, τον Βλάχο, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα τον έβγαλε «ασπροπρόσωπο», όταν απέκρουσε εντυπωσιακά δυνατό σουτ του Κάσσου.

Στο 90’ σε εκτέλεση κόρνερ ο Μπουλάτοβιτς τράβηξε τον Στίκα εντός περιοχής και ο κ. Κακουλίδης έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Κυριακίδης, αλλά ο Βλάχος είπε πάλι «όχι» με μια ακόμη εξαιρετική επέμβαση παραχωρώντας κόρνερ. Με την εκτέλεση του κόρνερ ο Στίκας από κοντά απέτυχε να σκοράρει, με το 3-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Διαιτητής: Κακουλίδης (Θράκης).
Βοηθοί: Βογιατζής (Καρδίτσας), Μίχος (Λάρισας).
4ος διαιτητής: Τομαράς (Θράκης).
Κίτρινες: Λυμπεράκης – Λίταινας.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Γουναρίδης (85’ Βλάχος), Χασάνογλου, Τσουκάνης (75’ Λυμπεράκης), Πέδρο Λούκας, Τσαμούρης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος (68’ Μελετίδης), Γρηγοριάδης (68’ Μπουλάτοβιτς), Ζαφειράκης, Τσιλιγγίρης (68’ Ραμίρες), Σιμόνι.
ΝΙΚΗ: Κραβαρίτης, Τοπαλίδης, Αναστασίου, Στίκας, Ανδρέου (57’ Γιαννίτσης), Κυριακίδης, Λίταινας, Γαβριηλίδης, Πολίτης (57’ Κάσσος), Κρητικός, Πέττας (83’ Μπαλλάς).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καύσωνας: Νέο έκτακτο δελτίο – Πού θα δείξει το θερμόμετρο 43 βαθμούς

Επικαιροποιεί η ΕΜΥ το Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τον καύσωνα που εκδόθηκε στις 10 Ιουνίου,…

12 Ιουνίου 2024

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου για τη λήψη μέτρων στους χώρους δουλειάς λόγω καύσωνα

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν καις την περιοχή μας,…

12 Ιουνίου 2024

H Στόρμι Ντάνιελς εξηγεί γιατί αποκάλυψε λεπτομέρειες για το «ασυνήθιστο και αποκρουστικό» μόριο του Τραμπ

Τους λόγους που την οδήγησαν να αρχίσει να αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το «αποκρουστικό» μόριο του…

12 Ιουνίου 2024

Εκτελέστηκε στο Μιζούρι 69χρονος καταδικασμένος σε θάνατο για διπλή δολοφονία

Αμερικανός απόστρατος, καταδικασμένος σε θάνατο για τη δολοφονία το 2009 γυναίκας με την οποία είχε…

12 Ιουνίου 2024

Ξεκινάνε οι εργασίες για τη Ναυτική Εβδομάδα 2024 με τιμώμενη την Κύπρο – photos – videos

Ο φορέας πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση και διάδοση του πολιτιστικού αποθέματος»…

12 Ιουνίου 2024

Χωροταξική κατανομή μαθητών/τριών Στ΄ Δημοτικού σε Γυμνάσια της Μαγνησίας

Με έγγραφο του Διευθυντή Β'Βάθμιας Διεύθυνσης ΜΑγνησίας Σωκρ. Σαβελίδη, αποφασίζεται η κατανομή των μαθητών και…

12 Ιουνίου 2024