Τοπικά

Ολοκληρώθηκε το 5ο Αντάμωμα Χορευτικών παραδοσιακών συνόλων

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες (22/5) στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίου και Ελένης Βόλου, το 5ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορευτικών Συνόλων της Μαγνησίας «…με χορούς κυκλωτικούς, πάντα ν’ ανταμώνουμε!», που διοργάνωσε ο φορέας Πολιτισμού της Τοπικής μας Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός» και το Χορευτικό Σύνολο της Μαγνήτων Κιβωτού «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», στο πλαίσιο της Πανηγύρεως του Ναού.

Δείτε εδώ ή ενσωματώστε: <iframe width=”640″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/zK-kaqCeiSk” title=”2η μέρα 5ου Ανταμώματος Παραδοσιακών Χορευτικών 2024 &quot;…με χορούς κυκλωτικούς πάντα ν&#39;ανταμώνουμε!&quot;” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” referrerpolicy=”strict-origin-when-cross-origin” allowfullscreen></iframe>

Χορευτικές ομάδες απ’ όλη τη Μαγνησία και σύσσωμη η πόλη, αντάμωσαν και εόρτασαν παραδοσιακά στην παραλία του Βόλου με ζωντανούς ήχους κλαρίνων, ζουρνάδων, κρουστών, λύρας και βιολιού!
Το Αντάμωμα αποσκοπούσε στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ποικίλων παραδοσιακών σχημάτων του τόπου μας και στην ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου.
Στη δεύτερη μέρα του 5ου Ανταμώματος συμμετείχαν: o Χορευτικός Σύλλογος Καραγκούνηδων Καρδίτσας Ν. Μαγνησίας, ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Βόλου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ», Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρύναινας «Η ΟΘΡΥΣ», ο Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Πτελεού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης Βόλου « ΔΙΑΔΡΟΜΗ», ο Σύλλογος εν Θεσσαλία Οξυωτών Νομού Μαγνησίας’ « Η ΟΞΥΑ», ο Αγροτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Φυτόκου, ο Χορευτικός Όμιλος Αλμυρού, ο Σύλλογος Τρικεριωτών Εκτός Τρικέρων « ΕΝ ΤΡΙΚΕΡΙΩ», το τμήμα Νεαπόλεως Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου Μαγνησίας, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου, ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου, ο Σύλλογος Αργιθεατών Ν. Μαγνησίας, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος « ΟΙ ΠΙΝΑΚΑΤΕΣ», το Χορευτικό Σύνολο της Μαγνήτων Κιβωτού Ι.Μ.Δ. «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», ο Σύλλογος Θρακών Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος Ευξεινουπόλεως, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Αγχιάλου «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», ο Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου, ο Πολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος Φιλύρα Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ», η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διδασκαλίας Παραδοσιακών Χορών Βόλου «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ», η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου «ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγοράς «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ», ο Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου “Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου και μεγάλου φιλόμουσου πλήθους.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τόνισε ότι «αυτό το διήμερο στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τους Αγίους μας, ζήσαμε ανεπανάληπτες Αναστάσιμες στιγμές και είναι αυτές οι στιγμές, ένας πλούτος του τόπου μας, της πόλεώς μας και των κατοίκων της και όλης της Μαγνησίας γιατί μέσα από τα χορευτικά συγκροτήματα που έλαβαν μέρος στο αντάμωμα, διαπιστώνουμε τον πολιτιστικό πλούτο που έχει ο ευλογημένος τόπος μας. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι μία παράδοση της Ορθοδόξου πίστεώς μας, του Ελληνισμού μας διασώζοντας ό,τι πολυτιμότερο έχουμε: την πίστη μας, την γλώσσα μας, τα τραγούδια μας, τους χορούς μας, τις φορεσιές μας».

Τέλος, ευχαρίστησε για την συμμετοχή όλα τα χορευτικά σύνολα, τους παρευρισκόμενους, το μουσικό συγκρότημα που στόλισε το διήμερο αυτό με τα όργανα και τα τραγούδια τους αλλά και τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, Αρχιμ. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο, για την άρτια διεξαγωγή του 5ου Ανταμώματος, που όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, πλέον, θα είναι ένας θεσμός που θα διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ιερά Πανήγυρη των Αγίων μας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου για τη λήψη μέτρων στους χώρους δουλειάς λόγω καύσωνα

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν καις την περιοχή μας,…

12 Ιουνίου 2024

H Στόρμι Ντάνιελς εξηγεί γιατί αποκάλυψε λεπτομέρειες για το «ασυνήθιστο και αποκρουστικό» μόριο του Τραμπ

Τους λόγους που την οδήγησαν να αρχίσει να αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το «αποκρουστικό» μόριο του…

12 Ιουνίου 2024

Εκτελέστηκε στο Μιζούρι 69χρονος καταδικασμένος σε θάνατο για διπλή δολοφονία

Αμερικανός απόστρατος, καταδικασμένος σε θάνατο για τη δολοφονία το 2009 γυναίκας με την οποία είχε…

12 Ιουνίου 2024

Ξεκινάνε οι εργασίες για τη Ναυτική Εβδομάδα 2024 με τιμώμενη την Κύπρο – photos – videos

Ο φορέας πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση και διάδοση του πολιτιστικού αποθέματος»…

12 Ιουνίου 2024

Χωροταξική κατανομή μαθητών/τριών Στ΄ Δημοτικού σε Γυμνάσια της Μαγνησίας

Με έγγραφο του Διευθυντή Β'Βάθμιας Διεύθυνσης ΜΑγνησίας Σωκρ. Σαβελίδη, αποφασίζεται η κατανομή των μαθητών και…

12 Ιουνίου 2024

Αχ. Μπέος για Αγριά “Μέχρι Παρασκευή παραδίνουμε ολοκληρωμένο το έργο αποκατάστασης στην παραλιακή” – photos – video

Αυτοψία στα έργα της παραλιακής οδού στην Αγριά, που ολοκληρώνονται μέχρι την Παρασκευή, πραγματοποίησε σήμερα…

12 Ιουνίου 2024