Τοπικά

Περιφέρεια εναντίον αρχαιολογίας για τα “ξεχασμένα” θέατρα στη Μαγνησία – “Καταθέσαμε … προτάσεις” απαντά η υπηρεσία

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φθιώτιδες Θήβες και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας διοργανώνουν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου συνάντηση, στην οποία θα εκπροσωπηθεί και το Διάζωμα με τον κ. Σταύρο Μπένο, για το αρχαίο θέατρο Μικροθηβών.

Στους ομιλητές δεν περιλαμβάνεται εκπρόσωπος της αρχαιολογίας.

Η  πρόσκληση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο, όπως και το αρχαίο θέατρο της Δημητριάδας, «άνοιξε» χωρίς η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Βόλου να καταθέσει φάκελο για την ένταξη των έργων, όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη στη “Θ”. Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη έριξε το βάρος στην αρχαιολογία, για το γεγονός ότι χάνονται δύο μεγάλα και σπουδαία έργα, όταν οι αντίστοιχες υπηρεσίες της Λάρισας ενέταξαν τις μελέτες των έργων τους. Ο περιφερειάρχης ανέφερε στη «Θ», ότι ήδη έχει δώσει 200.000 ευρώ για τις μελέτες και η πρόσκληση άνοιξε πριν δύο χρόνια και η αρχαιολογία δεν κατέθεσε ούτε σφραγίδα.

Η αρχαιολογία, , σχετικά με τη μη κατάθεση πρότασης ανάδειξης των δύο αρχαίων θεάτρων της Μαγνησίας (Δημητριάδος και Φθιωτίδων θηβών) και τη διοργάνωση εκδήλωσης με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Πολιτιστικού συλλόγου «Φθιώτιδες Θήβες» και του Διαζώματος, “προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς ενημέρωση πολιτών και φορέων, κοινοποιεί τον πίνακα των προτάσεων της που υποβλήθηκε στην ΟΧΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, Π.Ε.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

  • Στερέωση και ανάδειξη κτιριακού συγκροτήματος εντός του μυκηναϊκού οικισμού στη θέση «Κάστρο- Παλαιά» Βόλου.
  • Προστασία, ενοποίηση και ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Διμηνίου.
  • Προστασία- ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Δημητριάδος- Α΄ φάση: Σύνδεση ανακτόρου-υδραγωγείου-θεάτρου.
  • Αποκατάσταση, στερέωση και ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών.
  • Ανάπλαση-ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Φθιωτίδων Θηβών- Νέας Αγχιάλου. Συγκρότημα Βασιλικών Αρχιερέως Πέτρου.
  • Στερέωση, αποκατάσταση, συντήρηση τοιχογραφικού διακόσμου του Ι.Ν.Γενεσίου της Θεοτόκου στις Μούσγες Πλατανιά Δ. Νοτίου Πηλίου.
  • Ανακατασκευή στέγης και συντήρηση τοιχογραφικού διακόσμου του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Κισσού, Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου.
  • Δημιουργία πολιτιστικής- τουριστικής διαδρομής, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, έκδοση ενημερωτικών οδηγών και φυλλαδίων και βελτίωση της σήμανσης αρχ/κών χώρων και μνημείων, καθώς και διεξαγωγή εμπειρικής έρευνας των πολιτιστικών τουριστών και στατιστική επεξεργασία των δεδομένων.
  • Συντήρηση, αποκατάσταση, ξυλόγλυπτου τέμπλου και φορητών εικόνων στο Καθολικό της Ι. Μονής Αγίου Λαυρεντίου στο Πήλιο.
  • Συντήρηση και αποκατάσταση των ξυλόγλυπτων  τέμπλων ,φορητών εικόνων και ξύλινων στοιχείων του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου και παρεκκλησίου αυτού στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το