Άρθρα

Πέντε “ευχαριστώ” στη ΔΕΥΑΜΒ

Του Στάθη Χαλαστάρα*

Ευχαριστούμε ΔΕΥΑΜΒ για τους αγωγούς που αντικατέστησες κατά μήκος της οδού Καραμπατζάκη στη Νέα Ιωνία, παρόχθια του χειμάρρου Κραυσίδωνα. Αυτούς τους αγωγούς που είχε αντικαταστήσει το 1994 η πρώην δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας, πριν την υλοποίηση ανάπλασης της οδού, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού προγράμματος LIFE. Αν θυμάστε εσείς τους είχατε αντικαταστήσει με σχετική απόφαση χρηματοδότησης που είχε πάρει το τότε δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ιωνίας και έφερε τον αρ. 170/94/9η Συνεδρίαση/30-8-1994 και ποσό
13.870.900 δραχμές τότε ή περίπου 40000,00 και πλέον ευρώ σήμερα. Ήταν και τότε πλαστικοί, κατάλληλοι για το νερό και η αντικατάστασή τους έγινε ώστε να μη χρειαστεί ξανά να αντικατασταθούν και καταστραφεί η παρέμβαση ανάπλασης.

Ευχαριστούμε ΔΕΥΑΜΒ που το πέρασμα των αγωγών σας αποτέλεσε αφορμή για τη δημοτική Αρχή να ισοπεδώσει το πεζοδρομημένο τμήμα χωρίς φυσικά να απαιτείται] επί της οδού Καραμπατζάκη, το οποίο εφάπτεται στη Λεωφ. Ειρήνης. Σήμερα αποτελεί κρανίου τόπο προς δόξαν των επίδοξων σχεδίων της δημοτικής Αρχής για «αναβάθμιση» της περιοχής! Ευχαριστούμε ΔΕΥΑΜΒ που από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και σήμερα – πάμε για τρείς μήνες- δεν αποκαταστήσατε τις εκσκαφές και να επαναφέρετε την περιοχή στην προγενέστερη κατάσταση όπως προβλέπεται σε όλα τα έργα και η σκόνη πνίγει την ευρύτερη περιοχή. Αυτή η σκόνη προφανώς δεν είναι λουκουμόσκονη.

Όπως φυσικά γνωρίζετε- και από τα δικά σας σπίτια- ο Κορονοϊός επιβάλλει καλό αερισμό των σπιτιών και αυτό αφορά όλα τα σπίτια εχθρών και φίλων.
Αυτό το γεγονός δεν απασχόλησε κανέναν από την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία; Ευχαριστούμε ΔΕΥΑΜΒ που φροντίσατε και γι΄ αυτό [!] μιας και ανοίγοντας τα παράθυρα των σπιτιών θα μπορούσε ν΄ αρπάξει ο κόσμος κανένα κρύωμα, και να δημιουργηθεί σύγχυση, τώρα είναι κρύωμα ή τσιμπήσαμε Κορονοϊό; Δεν είμαστε για τέτοια τώρα! Άσε που οι αλλεργίες αυτό το διάστημα πάνε στο φουλ και η περιοχή έχει ακόμα αρκετό υπολειπόμενο πράσινο….σπεύσατε οι ενδιαφερόμενοι! Ευχαριστούμε ΔΕΥΑΜΒ που εντός της κοίτης του Κραυσίδωνα κατασκευάσατε μικρό τσιμενταύλακα ώστε να συλλέγονται τα όμβρια ύδατα από την πλευρά της Νέας Ιωνίας και να μην λιμνάζουν στην κοίτη. Είναι αυτός ο τσιμενταύλακας που τον έχετε αφήσει στην τύχη του, στο μπάζωμα του και στη βρωμιά του εδώ και χρόνια!

Το νερό για να το πιείς καθαρό, θέλει και καθαρό ποτήρι….αυτό όμως είναι γεμάτο σκόνη και εγκατάλειψη! Σας τα μεταφέρω -ουμε μέσα από αυτό το κείμενο μιας και η περιοχή πέφτει μάλλον μακριά για να τη δείτε αλλά πολύ κοντά για την ακουμπήσετε…!

*Ο Στάθης Χαλαστάρας είναι Μέλος της Επιτροπής Δημοτών Κραυσίδωνα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το