Τοπικά

Πενήντα ξύλινους κάδους για τις παραλίες θα προμηθευτεί ο Δήμος Σκιάθου

Πενήντα ξύλινους κάδους, για να τοποθετηθούν στις παραλίες του νησιού, θα προμηθευτεί ο Δήμος Σκιάθου. Στόχος είναι με την τοποθέτησή τους να γίνεται σωστότερη διαχείριση των απορριμμάτων, ο ευπρεπισμός των παραλιών και η εξυπηρέτηση των λουόμενων. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση ο Δήμος Σκιάθου είναι τουριστικός και οι επισκέπτες την καλοκαιρινή περίοδο ανέρχονται σε πάνω από 50.000 ημερησίως. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται στο ποσό των 9.610 ευρώ. Οι κάδοι, που ενδεικτικά θα κοστίσουν 155 ευρώ ο ένας, θα έχει χωρητικότητα 100 λίτρων με δυνατότητα τοποθέτησης σήμανσης.

Στο μεταξύ, δικηγόρο όρισε ο Δήμος Σκιάθου, ο οποίος θα παραστεί σήμερα στη συζήτηση της αίτησης προσωρινής ρύθμισης κατάστασης (προσωρινής διαταγής) για την αναστολή εκτέλεσης αποφάσεων συλλογικών οργάνων, μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που άσκησε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, κάτοικος του Βόλου κατά του Δήμου.

Με ασφαλιστικά μέτρα ζητεί την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης (06/04/2021) της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου περί εγκρίσεως του πρακτικού για την εκμίσθωση ενός ακινήτου στη θέση «Μπούρτζι», του συναφούς πρακτικού (02/04) πρακτικού της δημοπρασίας, «πρακτικό έντασης» με το οποίο αποκλείστηκε από τη συμμετοχή του στη φανερή, πλειοδοτική και προφορική δημοπρασία για την εκμίσθωση του ακινήτου για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης ζητεί αναστολή εκτέλεσης της ενδεχομένως υπογραφείσας μισθωτικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σκιάθου και του αναδειχθέντος από τη συγκεκριμένη δημοπρασία πλειοδότη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το