Τοπικά

Παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας διακομίστηκε με ελικόπτερο από το Βόλο στη Θεσσαλονίκη

(φωτό αρχείου)
(φωτό αρχείου)

Διασωληνωμένο νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ένα κορίτσι από το Βόλο, το οποίο διακομίστηκε στη συμπρωτεύουσα με ελικόπτερο χθες λόγω έντονου και σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε ξαφνικά.
Το κορίτσι μεταφέρθηκε χθες πολύ νωρίς το πρωί στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι παιδίατροι από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν μέσω φαρμακευτικής αγωγής να αντιμετωπίσουν το ξαφνικό όσο και επίμονο πρόβλημα υγείας του κοριτσιού.
Η κατάσταση, όμως της υγείας του δεν βελτιωνόταν και γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη όχι οδικώς, δηλαδή με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά αεροπορικώς.
Το Νοσοκομείο Βόλου επικοινώνησε με τα κεντρικά του ΕΚΑΒ και από εκεί δόθηκε το «πράσινο φως» για την αεροδιακομιδή.
Ελικόπτερο από την 111ΠΜ της Νέας Αγχιάλου σηκώθηκε και αρχικά προσγειώθηκε στο στρατόπεδο Γεωργούλα, όπου ήδη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ είχε μεταφέρει το κοριτσάκι. Στο ελικόπτερο επιβιβάστηκαν εκτός από το κορίτσι ο παιδίατρος και ο αναισθησιολόγος, αφού το παιδί ήταν διασωληνωμένο.
Μετά από λίγη ώρα το ελικόπτερο προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη και αμέσως το παιδί διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το