Ελλάδα

Πάτρα: Ο Άγιος Ανδρέας γιορτάζει, οι Αρχές ανησυχούν για διασπορά κορονοϊού

Πρωτοφανείς εικόνες ζουν οι Πατρινοί εδώ και λίγες μέρες, όταν και «σφραγίστηκε» ο Άγιος Ανδρέας. Πάνω από 40 ένστολοι βρίσκονται περιμετρικά του πάρκου του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της Πάτρας, κι έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στον ναό για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, ενώ τις επόμενες ώρες θα αυξηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Χθες Κυριακή στον Μέγα Εσπερινό, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, γονυπετής προσευχήθηκε στον πολιούχο της Αχαΐας για να λήξει η πανδημία όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα για τους Αχαιούς και όλο τον κόσμο που ταλαιπωρείται και προσευχήθηκε μπροστά στην Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα να δώσει δύναμη και υγεία στους μαχητές της πρώτης γραμμής, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα κατά της πανδημίας.

Το πρωί της Δευτέρας τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία εντός του Ναού του Αγίου Ανδρέα με την παρουσία των ελαχίστων που είχαν άδεια για να παραβρίσκονται εντός του Ναού.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μιλώντας στο Open TV είπε ότι η πόλη έχει «νεκρώσει», όπως και τις υπόλοιπες ημέρες. Οι Πατρινοί έχουν καταλάβει ότι είναι κρίσιμο το ζήτημα και πειθαρχούν. Υπήρξε συνεννόηση. Ο Μητροπολίτης σ’ αυτό το θέμα έχει ανακοινώσει εδώ και μέρες ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα. Ταυτόχρονα είναι γνωστό ότι στην πόλη μας γίνεται συζήτηση για την τήρηση των μέτρων και την αναγκαιότητα που υπάρχει. Αν βρεθούμε στο νοσοκομείο, δεν έχουμε τη δυνατότητα να υποστηριχθούμε. Όπως και σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην πόλη μας, το πρόβλημα είναι γνωστό και δεν μπορούν να αντέξουν τα νοσοκομεία περισσότερους ασθενείς».

«Κόκκινος» συναγερμός
Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει στο Καραμανδάνειο καθώς 3 νοσηλεύτριες νοσούν από κορoνοιό. Όπως δήλωσε ο Παύλος Αθανασόπουλος, διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου «από τα εξωτερικά ιατρεία ήταν η πρώτη. Η δεύτερη πάλι από τα εξωτερικά ιατρεία. Στην ιχνηλάτηση μετά που κάναμε σε άλλα 25 περιστατικά, νοσηλεύτριες, που είχαν έρθει σε επαφή μαζί της, βγήκε μία θετική».

Διασπορά του ιού διαπιστώθηκε και στην παθολογική κλινική του Αγίου Ανδρέα με έναν ασθενή και έναν συνοδό θετικοί στον κορονοίο. «Έγινε ιχνηλάτηση, σήμερα βρέθηκε θετικός και ένας συνοδός άλλου ασθενούς από τον τετράκλινο θάλαμο από τον οποίο ζήτησαν άμεσα την απομάκρυνσή του, αλλά δεν έφυγε από τον χώρο του νοσοκομείου. Τριγυρνούσε στους χώρους», δήλωσε ο Κώστας Πετρόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα.

Σημειώνεται ότι οριακή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρα καθώς μόλις 4 κρεβάτια ΜΕΘ από τα 15 είναι κενά στο νοσοκομείο του Ρίου και 2 από τις 8 στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Στη χθεσινή κατανομή των κρουσμάτων η Αχαΐα κατέγραψε 16 νέα κρούσματα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το