Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: Τσίπρας και Βαρουφάκης κάνουν οριστική στροφή για το χρέος

πασοκ

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση κάνει οριστικά στροφή στο ζήτημα του χρέους εκφράζει το ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg και τις τελευταίες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη.

Οπως υποστηρίζει η Χ. Τρικούπη η κυβέρνηση πλέον «εγκαταλείπει την εύκολη και ανεύθυνη ρητορεία περί μονομερών ενεργειών και στάσεων πληρωμής και αποδέχεται ουσιαστικά το συμφωνημένο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από τον Φεβρουάριο του 2012».

Το ΠΑΣΟΚ ζητά να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, ούτε «να εγκλωβιζόμαστε σε περιφερειακές μάχες εντυπώσεων. Πάμε οργανωμένα και υπεύθυνα στα βήματα εξόδου από το μνημόνιο και μετάβασης στην φάση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής».

Οπως σημειώνει «όλες οι ωραίες ιδέες  βελτίωσης της βιωσιμότητας του χρέους, παραμετρικών αλλαγών, καλύτερης απεικόνισης του κεφαλαίου προς ΑΕΠ (με αύξηση πχ των επιτοκίων), μετακύλισης  ορισμένων λήξεων, αντικατάστασης ομολόγων και πάμπολλες άλλες, κινούνται στο πλαίσιο αυτό και συζητούνται εδώ και πολύ καιρό».

Και το ΠΑΣΟΚ καταλήγει: «Όταν εμείς μιλούσαμε για όλα αυτά με υπευθυνότητα, εισπράτταμε ως απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και των επικοινωνιολόγων / οικονομολόγων του την αψίκορη αλαζονεία του μονομερούς κουρέματος. Δεν πειράζει. Σημασία έχει να πορευόμαστε με ασφάλεια μέσα στο πλαίσιο της μόνης εφικτής και ασφαλούς εθνικής στρατηγικής που υπηρετήσαμε».

Επιπλέον, σε νεότερη ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή διάφορες αναλύσεις για τα ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Βαρουφάκης, υπενθυμίζει:

«Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κυκλοφορούν στην διεθνή αγορά μετά την ριζική αναδιάρθρωση του 2012 περιλαμβάνουν ήδη ρήτρα ανάπτυξης με τη μορφή σχετικών ειδικών δικαιωμάτων προαίρεσης. Όμως το 90% του χρέους είναι στα χέρια των θεσμικών εταίρων και όχι της αγοράς». Η Χ. Τρικούπη καταλήγει με την προτροπή: «Ας μην ψάχνουν την πυρίτιδα χάνοντας χρόνο. Ας αξιοποιήσουν όλα όσα έγιναν».

Πηγή:iefimerdia.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το