Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: Ολα απαντήθηκαν και είναι όλοι συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά

ΠΑΣΟΚ ομάδα«Όλα απαντήθηκαν και είναι όλοι συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά», ανέφεραν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ- και στο ίδιο πλαίσιο, μεταφέροντας το κλίμα για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, έλεγαν ότι «όλοι δίνουμε αυτήν τη στιγμή τη μάχη για την τριήμερη συζήτηση».Όσον αφορά στα διαδικαστικά ζητήματα σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει την Παρασκευή, ενώ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσει ο γραμματέας της ΚΟ Παναγιώτης Ρήγας. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι ο Γιάννης Κουτσούκος.
Για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, οι ίδιες πηγές παρέπεμπαν στην ομιλία του κ. Βενιζέλου στην ΚΟ, υπενθύμιζαν ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έχει πει ότι είναι δεδομένες οι 180 ψήφοι, αλλά όμως μπορεί και πρέπει να συγκεντρωθούν. Υπογράμμιζαν επίσης ότι υπάρχουν βουλευτές από τις τάξεις των ανεξάρτητων και από τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα διαμορφώσουν την ψήφο τους ως προς την προεδρική εκλογή σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει στη συμφωνία για την έξοδο από την κρίση, το μνημόνιο και την τρόικα, στο διάστημα έως και την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σε ερώτηση για το εάν απαιτείται συναίνεση ή και υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη συμφωνία εξόδου από την κρίση, το μνημόνιο και την τρόικα, οι ίδιες πηγές έθεταν ρητορικά το ερώτημα «αν κάνουμε μια συμφωνία για το χρέος, θα λέει ο καθένας ότι θα την ακυρώσει;». Επιπλέον απαντούσαν ότι δεν τίθεται θέμα να ζητηθεί από τους ξένους υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίσει στην ίδια τακτική, δημιουργεί συνθήκες στην αγορά που καθιστούν πολύ δύσκολη τη διαπραγμάτευση.

Πηγή:www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το