Πολιτισμός

Παρουσιάζεται στον Βόλο το βιβλίο του Πάνου Αντωνόπουλου «Με το ίδιο βλέμμα»

Στον Βόλο θα βρεθεί ο συγγραφέας Πάνος Αντωνόπουλος το Σάββατο 11 Ιανουαρίου για την παρουσίαση του βιβλίου του «Με το ίδιο βλέμμα» στο Cafe Ζώγια (Αντωνοπούλου 43, Βόλος) στις 18.00. Για το βιβλίο θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα η εικαστικός Έρικα Δουραλή που έχει φιλοτεχνήσει και το εξώφυλλο. Στον συντονισμό και σχολιασμό η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία, από τις εκδόσεις Πνοή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Χριστίνα μεγαλώνει σε ένα χωριό της Μαγνησίας, με έναν αδιάφορο, άβουλο πατέρα και τη χειριστική γυναίκα του. Η ανάγκη να ονειρευτεί και να ορίσει τη μοίρα της, την ωθεί να εγκαταλείψει τον τόπο της. Ο Βόλος και η Αθήνα θα αποτελέσουν σύντομες στάσεις στη διαδρομή της. Ύστερα από τη δικτατορία των συνταγματαρχών, η φυγή στο εξωτερικό μοιάζει μονόδρομος. Άγνωστη μεταξύ αγνώστων, συναντά προκλήσεις, αλλά δουλεύει σκληρά και προετοιμάζεται για τα επόμενα δύσκολα βήματα. Μια δεύτερη φωνή την ακολουθεί πάντα, σαν μικρή περιπλάνηση σε μια διαδρομή προς το φως και το σκοτάδι. Μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, η πάλη είναι συχνά εξαντλητική, μα η θέληση αποκτά φωνή και πρόσωπο και μάχεται σθεναρά. Ο πόθος για την πραγμάτωση των ονείρων παραμένει ασίγαστος. Θα έρθει τελικά το πολυπόθητο ευεργετικό φως στο δύσκολο αυτό μονοπάτι;
Μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

O Πάνος Ν. Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία και ελληνικό πολιτισμό. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Cardiff Metropolitan, με ειδίκευση στο Product Development Management, και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο «Δημιουργική Γραφή». Βραβεύθηκε για το θεατρικό έργο του «Το ελάφι» από την Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων και το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Τo 2018 δημιούργησε την ιστοσελίδα envivlio.com. Το μυθιστόρημα «Με το ίδιο βλέμμα» είναι το πρώτο του βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το