Τοπικά

Κάτοικοι ζητούν να ανακληθεί η μετακίνηση των ιερέων από δύο ενορίες της Αγριάς

Την ανάκληση της μετακίνησης των δύο ιερέων από τος Ενορίες Αγίου Γεωργίου και Αγίων Αποστόλων Αγριάς ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής με επιστολή τους στον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο εκφράζοντας τη βαθύτατη λύπη τους για την όλη εξέλιξη.

Στην επιστολή τους οι ενορίτες και κάτοικοι της Αγριάς αναφέρουν τα εξής:
«Σεβασμιότατε, πληροφορηθήκαμε αρχικά από φήμες και στη συνέχεια από τους ίδιους τους ιερείς, την απόφασή σας για μετάθεσή τους με το νέο έτος με δική σας πρωτοβουλία. Πιστεύοντας πως σε μια δημοκρατική εν Χριστώ κοινωνία και η άποψη των ενοριτών είναι βαρύνουσας σημασίας, θα θέλαμε-με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπό σας και την αρχιεροσύνη σας- να σας εκθέσουμε και τις δικές μας απόψεις για την απόφασή σας αυτή που ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα τις λάβετε σοβαρά υπόψη σας ώστε να ανακληθούν οι εν λόγω μετακινήσεις. Ο πατέρας Βάιος υπηρετεί την Ενορία των Αγίων Αποστόλων από το 2003 και για 17 ολόκληρα χρόνια. Ενώ ο πατέρας Βαρνάβας από το 2010 και για 10 ολόκληρα χρόνια. Ως ιερείς, κατά την ταπεινή μας άποψη, εκτελούν με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα τα καθήκοντά τους. Είναι δίπλα σε κάθε ενορίτη, όταν τους χρειαστούν, και συμμετέχουν ενεργά όπου τους ζητηθεί, σε κάθε δράση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ενορίας και του Δήμου.

Το νεαρό της ηλικίας τους, η ορθοφωνία τους, η ταπεινότητά τους και η ευσυνειδησία τους αποτελούσαν για μας εχέγγυο ότι θα υπηρετούσαν τις ενορίες μας για 50 και γιατί όχι, και παραπάνω χρόνια από τους προκατόχους τους. Τα έργα τους σε συνεργασία με τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και τις Διοικητικές-Διαχειριστικές Επιτροπές, τα φιλόπτωχα ταμεία, το προσωπικό της εκκλησίας, τους συλλόγους, τις δομές και τις αρχές του τόπου δείχνουν λειτουργούς της Εκκλησίας με διάθεση να προσφέρουν αλλά και να εμπνεύσουν τους ενορίτες τους να συμμετάσχουν ενεργά, όπου τους ζητηθεί, (συσσίτια, φιλόπτωχα, εκκλησιαστική χορωδία, φιλοξενία ιερών προσκυνημάτων, καθαρισμός και καλλωπισμός του εξωτερικού και εσωτερικού χώρου σε κάθε γιορτή της χριστιανοσύνης, κατηχητικά, προγράμματα εκπαιδευτικά με εθελοντές ενορίτες, εστιάσεις ενοριτών και φιλοξενουμένων σε μεγάλες γιορτές). Προφανώς, η παραπάνω συνοπτική αναφορά μας δεν καλύπτει όλο το έργο των ιερέων μας αλλά είναι ενδεικτικό για ιερείς που στέκονται δίπλα στο ποίμνιό τους, στις χαρές και στις λύπες τους, ενός οργανικού μέρους της ενορίας και όχι ενός επισκέπτη για τη λειτουργία της Κυριακής ή ενός προγραμματισμένου μνημόσυνου. Λειτουργοί, που τα θέλω μας είναι και δικά τους ως πνευματικοί εμψυχωτές, αρωγοί και συμπαραστάτες.

Επειδή όμως δεν γνωρίζουμε τον τρόπο που λειτουργεί η Εκκλησία στο σύνολό της ούτε έχουμε σαφή γνώση των κανόνων και των νόμων που τη διέπουν, θα θέλαμε να πληροφορηθούμε τι ακριβώς προηγήθηκε για μια τέτοια απόφαση (για μας άνευ λόγου και αιτίας) και πώς σκεπτόμενοι ως Μητρόπολη βάλατε σε διαδικασία δύο ολόκληρες Ενορίες μία ολόκληρη πόλη, να αναρωτιέται τι έκαναν λάθος ή μάλλον τι δεν έκαναν σωστά, ώστε να τους μετακινήσετε που έχοντας περάσει τα δύσκολα χρόνια της προσαρμογής στις Ενορίες τους διαφαινόταν η μελλοντική αγαστή συμπόρευσή μας. Ελπίζουμε πως οι θέσεις μας θα ληφθούν σοβαρά υπόψη σας και ότι έχετε τη γενναιότητα ψυχής να ανακαλέσετε τις αποφάσεις μετακινήσεων των ιερέων που μας λύπησαν όλους βαθύτατα. Μην ξεχνάτε πως διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο, που ο τόπος μας και η χώρα μας θα πρέπει να επαγρυπνεί για άλλα θέματα και όχι για θέματα που δεν έχουν λόγο ύπαρξης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το