Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Πασχάλη Λαμπαρδή «Ξαναγράφω τη ζωή μου απ’ την αρχή»

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο βιβλιοπωλείο Χάρτα η συζήτηση με τον Πασχάλη Λαμπαρδή και θέμα «Η διαχείριση των σχέσεων και πώς ορίζουν τη ζωή μας» με αφορμή το νέο βιβλίο του «Ξαναγράφω τη ζωή μου απ’ την αρχή» (εκδόσεις Πατάκη).
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα για τα πάθη και τις δοκιμασίες ως μια διαδρομή αυτογνωσίας, που οδηγεί τους ανθρώπους να βρουν το βαθύτερο νόημα της ζωής, για να πάψουν να επαναλαμβάνουν μοιρολατρικά το ίδιο θλιβερό σενάριο – και να ξαναγράψουν τη ζωή τους απ’ την αρχή.

Ο κ. Πασχάλης Λαμπαρδής σημείωσε ότι «όλοι λίγο-πολύ στη ζωή μας έχουμε κάνει τη σκέψη πώς θα μπορούσαμε να γράψουμε τη ζωή μας από την αρχή» για να προσθέσει ότι «επικεντρώνομαι στις σχέσεις των ανθρώπων, συντροφικές ή διαπροσωπικές, γιατί αυτές έως έναν βαθμό ορίζουν τη ζωή των ανθρώπων. Το βλέπω ως συγγραφέας, αλλά και ως ψυχολόγος, όπου καθημερινά αντιμετωπίζω διάφορα ψυχικά προβλήματα των ανθρώπων που σαφώς έχουν ρίζα τις κακές σχέσεις».
Σύμφωνα με τον συγγραφέα, σήμερα οι σχέσεις πάνε από το κακό στο χειρότερο και για αυτό έγραψε ένα μυθιστόρημα για τις σχέσεις. «Μέσα από μία ωραία ιστορία μπορεί ο αναγνώστης να αποτυπώσει κάποια μηνύματα για το τι συμβαίνει με τις σχέσεις. Γιατί οι σχέσεις είναι τέχνη και ως τέχνη μαθαίνεται. Κανείς δεν ήξερε να σχετίζεται σωστά, αλλά υπάρχουν κάποια συστατικά, τα οποία μπορούν να διατηρήσουν μία σχέση σε ένα καλό επίπεδο» επισήμανε ο ίδιος.

«Όλα ξεκινούν από τον εαυτό μας. Αν έχουμε καλή σχέση με τον εαυτό μας, τότε θα μπορούμε να έχουμε καλές σχέσεις και με τους άλλους. Εάν αγαπάμε πραγματικά τον εαυτό μας, θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε και τους άλλους» συμπλήρωσε.
Μέσα από το βιβλίο προσπαθεί να δώσει στον αναγνώστη λίγα πράγματα γύρω από τις σχέσεις και την τέχνη του σχετίζεστε, γιατί, όπως είπε, «είναι τέχνη τελικά οι σχέσεις και μπορεί ο καθένας να τη μάθει».
Όσον αφορά γιατί οι σχέσεις πάνε από το κακό στο χειρότερο, απάντησε πως «οφείλεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής πλέον που ωθεί τις σχέσεις σε αυτό το σημείο, τα πρότυπα, οι παγίδες στις οποίες πέφτουν τα ζευγάρια, με πρώτο και κυριότερο τις προσδοκίες που έχουμε από τον άλλον».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το