Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του φιλόλογου-συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή για τη δημιουργική γραφή στην τάξη 

Παρουσιάστηκε χθες το νέο βιβλίο – εγχειρίδιο δημιουργικής γραφής του φιλόλογου – συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή στην κεντρική βιβλιοθήκη Δήμου Βόλου, στο κτίριο Σπίρερ, με τίτλο «Δημιουργική γραφή στην τάξη» (Εκδόσεις Γράφημα).
Ο κ. Διονύσης Λεϊμονής τόνισε πως πρόκειται για μία σειρά τριών βιβλίων δημιουργικής γραφής για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. «Αποτελεί μία προσπάθεια να βάλουμε τη δημιουργική γραφή στη σχολική τάξη ως έναν εναλλακτικό τρόπο μάθησης» τόνισε για να συμπληρώσει: «Μέσα από την πείρα μου τα τελευταία 8 χρόνια πάνω στη δημιουργική γραφή θέλησα να δώσω κάποια εγχειρίδια πολύ βοηθητικά για τους συναδέρφους, ώστε να την εφαρμόσουν μέσα στη σχολική τάξη. Κι αυτό διότι τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της μέσα στην τάξη είναι θεαματικά».

Ο ίδιος εξήγησε πως «μπορούμε να δούμε παιδιά που δεν έχουν ενδιαφέρον στα μαθήματα, να επιδεικνύουν ενδιαφέρον, να βγάζουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους μέσα από τις ασκήσεις αυτές και ουσιαστικά να συμμετέχουν στο μάθημα».
«Θέλω τα παιδιά να αγαπήσουν τη λογοτεχνία και να μην το δουν ως ένα μάθημα εξεταζόμενο και βαθμολογούμενο, αλλά ένα μάθημα που προσφέρει χαρά, απόλαυση και εξοικείωση με τη λογοτεχνία» πρόσθεσε.

Ο κ. Δ. Λεϊμονής τόνισε πως μπορούν τα παιδιά να διαμορφώνουν τα κείμενα, να επεμβαίνουν σε αυτά με απόλυτο σεβασμό, αλλά και με την ελευθερία να μπουν στο κείμενο και μέσα από τη διαδικασία της ενσυναίσθησης να συνομιλήσουν με το κείμενο, με τους ήρωες και με τους συγγραφείς.
Ο ίδιος τέλος ανέφερε πως ετοιμάζει έναν τόμο για το Λύκειο και έπειτα θα «κατέβει» στο Δημοτικό.
Στην παρουσίαση μίλησαν οι κ.κ. Γεράσιμος Τσιμπλούλης (6ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας), Στέλλα Μάλλια (3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας), Νάνσυ Γώγου (7ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας), ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος Συλλόγου Φιλολόγων κ. Βίκυ Μαντζώρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το