Τοπικά

Συνέδριο με θέμα «Εκκλησία, αναπηρία και κοινωνία» στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου-Ερευνητικό Κέντρο σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πορεία Υγείας» και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» θα πραγματοποιήσει συνέδριο με θέμα «Εκκλησία, Αναπηρία και Κοινωνία» που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Θεσσαλία», στα Μελισσάτικα Βόλου, το Σάββατο 30 Μαρτίου.
Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κλήρου, των πολιτών, των φοιτητών και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με ζητήματα που αφορούν στην αναπηρία μέσα στην εκκλησιαστική και ευρύτερα την κοινωνική ζωή. Κατά τις εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις στις θεματικές συνεδρίες «Ενεργοποίηση και ενδυνάμωση ατόμων με αναπηρία», «Ψυχοκοινωνική διάσταση της αναπηρίας», «Πρακτικές ένταξης και προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία στα λειτουργικά κείμενα και το σώμα της Εκκλησίας», «Ορθόδοξη Θεολογία και αναπηρία».

Βασική επιδίωξη είναι όχι μόνο η επιμορφωτική διάσταση ή ο επιστημονικός αντίκτυπος του συνεδρίου, αλλά και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων τόσο για την Εκκλησία, όσο και ευρύτερα για την κοινωνία.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSehaqLWsph866eZx2TVD13RG-aeUtkt8a_UfsLUBOZ5BZsSlQ/viewform έως την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019.

Εν τω μεταξύ μετά τη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ψηφιοποίηση του αρχείου της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου και σε συνέχεια της έμπρακτης στήριξης του έργου της, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συναντήθηκε χθες με τους καθ’ ύλην αρμόδιους του επιτελείου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με το αίτημα της συνδρομής του υπουργείου στην προώθηση των σχεδιαζόμενων δράσεων της Ακαδημίας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου κ. Παντελής Καλαϊτζίδης.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, το συνέδριο «Εκκλησία, Αναπηρία και Κοινωνία» θα ανοίξει νέους ορίζοντες σχετικά με ζητήματα που αφορούν στην κινητική αναπηρία μέσα στην εκκλησιαστική και την ευρύτερη κοινωνική ζωή. Ταυτόχρονα, το Σεμινάριο Ελληνικής Παλαιογραφίας θα δώσει νέα πνοή στις δημόσιες βιβλιοθήκες του τόπου και μπορεί να συνδεθεί και με δράσεις θρησκευτικού τουρισμού. Επομένως, οι σχεδιαζόμενες δράσεις της Ακαδημίας θα πρέπει να ενισχυθούν, καθώς θα δημιουργήσουν σημαντική κοινωνική υπεραξία για την περιοχή της Μαγνησίας.
Το επιτελείο του υπουργείου, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των περιγραφόμενων δράσεων, ανταποκρίθηκε αρχικά θετικά στο αίτημα για οικονομική αρωγή και δεσμεύτηκε να εξετάσει με προσοχή τις ανωτέρω προτάσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το