Πολιτισμός

Παρουσιάστηκαν στον Βόλο τα βιβλία «Άμυ» και «Το σπίτι του Κάιν» του Μάριου Καρακατσάνη

Παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα τα βιβλία «Άμυ» και «Το σπίτι του Κάιν» (εκδόσεις «Λιβάνη») του Μάριου Καρακατσάνη στον Βόλο.
Ο συγγραφέας ανέφερε ότι το πρώτο περιγράφει την ιστορία δύο αδερφών, οι οποίες είναι εντελώς αντίθετες, την Άμυ, που προέρχεται από το Αμαρυλλίς, και τη Μελίνα. «Η δεύτερη είναι ήσυχη και μαλθακή, μακριά από φασαρίες, ενώ της αρέσει η αγάπη και η ειρήνη κι από την άλλη η πρώτη είναι ακριβώς το αντίθετο».
Σύμφωνα με τον Μάριο Καρακατσάνη, «η Άμυ είναι όλο αυτό που κρύβουμε οι άνθρωποι μέσα μας, όλη η οργή, χωρίς να τη δεσμεύουν οι κοινωνικές αλυσίδες και τα ταμπού. Μια γυναίκα που αντιλαμβάνεται τον έρωτα και την αγάπη με έναν δικό της τρόπο και για την ακρίβεια όπως την αντιλαμβάνεται ένας άνθρωπος που πάσχει από σχιζοφρένεια και διπολική διαταραχή».

Το βιβλίο «Το σπίτι του Κάιν» είναι ένα θρησκευτικό θρίλερ, το οποίο αναφέρεται στη γνωστή ιστορία, τοποθετημένη στον σύγχρονο κόσμο και στο μεγάλο παράπονο του Κάιν, που ο Θεός της αγάπης, ο οποίος συχωράει τα λάθη όλων των παιδιών Του, αρκεί να μετανοήσουν, εντούτοις δεν συγχώρεσε ποτέ το πρώτο του παιδί.
«Μέσα από το βιβλίο δίνονται πάρα πολλές απαντήσεις, όχι μόνο σε αυτό το ερώτημα, αλλά αν ο Θεός είναι αυτός που παρουσιάζουν οι άνθρωποι της εκκλησίας, δηλαδή εκδικητικός ή όλα αυτά είναι λάθη που πρέπει να διορθωθούν, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορέσει να έρθει ξανά κοντά στην εκκλησία» επισήμανε ο συγγραφέας.

«Στο βιβλίο «Άμυ» ήθελα να αγγίξω την ευαίσθητη πλευρά των ανθρώπων αυτών που είναι στιγματισμένοι και να τους δείξω ότι είναι κι αυτοί άνθρωποι. Στο βιβλίο «Το σπίτι του Κάιν» θέλω να περάσω πως ό,τι κι αν έχει πει ο Θεός κι όσο κι αν έχουν παραποιηθεί τα λόγια του, θα κρατήσουμε μόνο ένα: Να αγαπάμε και να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας» κατέληξε.
Για τα βιβλία μίλησαν οι κ.κ. Σταματία Κεκάτου, Μίκα Μαυρογιάννη και Ανδρομάχη Κομνού -Χατζητριανταφύλλου, ενώ τον συντονισμό είχε η κ. Ελένη Γιαννούκου.
Να σημιεωθεί ότι το βιβλίο «Άμυ» έχει μεταφραστεί στα αγγλικά και θα κυκλοφορήσει και στο εξωτερικό, ενώ το «Σπίτι του Κάιν» μετατρέπεται ήδη σε αγγλικό σενάριο για να μεταφερθεί στις διεθνείς κινηματογραφικές αίθουσες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το