Αθλητισμός

Παρών και στην επόμενη μέρα δήλωσε για τη Νίκη ο Ν. Ιμεράι αναλαμβάνοντας την ευθύνη

Παρών για την επόμενη μέρα της Νίκης δήλωσε ο Νίκος Ιμεράι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες. Είπε ότι έβαλε το 94% των χρημάτων, ανέλαβε την ευθύνη για το ότι η ομάδα δεν ανέβηκε αγωνιστική στη Φούτμπολ Λιγκ, αλλά δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και εναντίον μερικών ποδοσφαιριστών.

 Αρχικά ο Νίκος Ιμεράι έκανε έναν απολογισμό της τριετούς παρουσίας του στη Νίκη «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους που κάνουν το ρεπορτάζ της Νίκης. Παρόλο που η Νίκη παίζει σ’ αυτές τις κατηγορίες υπάρχει ενδιαφέρον και έχει δημοσιογράφους που την ακολουθούν, πράγμα που δείχνει ότι η Νίκη είναι μεγάλη ομάδα.

Ασχολούμαι εδώ και τρία χρόνια με την ομάδα. Την πρώτη χρονιά μπήκα χορηγός. Ήταν δύσκολα χρόνια, αλλά προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για την ομάδα. Τη δεύτερη χρονιά ως μέλος της διοίκησης και ως βασικός χρηματοδότης της προσπάθειας αυτής, νομίζω ότι κάναμε ένα έργο που να έχει στέρεες βάσεις και ό,τι χτίζουμε να μην γκρεμίζεται εύκολα.

Επί διοίκησης Τζήμα δεν ήμουν στη Διοικούσα, δεν είχα καμία υποχρέωση να βάλω χρήματα. Επειδή είμαι φίλαθλος της ομάδας, δεν ήθελα να σταματήσει και να διασύρεται. Ήθελα να τελειώσει τη χρονιά αξιοπρεπώς και γι’ αυτό στήριξα τη διοίκηση Τζήμα όσο μπορούσα.

Τη δεύτερη χρονιά με μια ομάδα ανθρώπων μπήκαμε στη Διοικούσα και εγώ ήμουν αντιπρόεδρος. Κάναμε καλή δουλειά παρόλο που δεν καταφέραμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Πήραμε το Πανθεσσαλικό, δημιουργήσαμε τα γραφεία μας και νομίζω ότι τα πήγαμε καλά για πρωτάρηδες νοικοκυρεύοντας την ομάδα.

Ο στόχος για την περσινή περίοδο ήταν κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά δεν τα καταφέραμε. Όμως καταφέραμε να πάρουμε το Κύπελλο ΕΠΣΘ και να παίξουμε στο Κύπελλο Ελλάδας, όπου η Νίκη ακούστηκε και έξω από τον Βόλο κάνοντας πολύ καλή πορεία και αποκλείοντας ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας.

Φέτος ήταν απόφαση δική μου να ηγηθώ αυτής προσπάθειας οικονομικά και διοικητικά. Δεν μπορώ να πω ότι αποτύχαμε και να μηδενίσουμε την προσπάθεια που έγινε. Η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό, άσχετα αν χάσαμε την άνοδο στις λεπτομέρειες. Το μπάτζετ ήταν αντάξιο για πρωταθλητισμό, άσχετα αν δεν ήρθε. Είχαμε τις ατυχίες μας με τις αλλαγές προπονητών, αλλά παρόλα αυτά η ομάδα ήταν στις πρώτες θέσεις. Η άνοδος όμως δεν ήρθε και το μεγαλύτερο μερίδιο για την αποτυχία έχω εγώ ως ηγέτης της προσπάθειας. Γιατί όταν διοικείς και δεν έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς, η ευθύνη πάει στον αρχηγό, στον ηγέτη.

Θεωρώ ότι η ομάδα στον α’ γύρο έκανε καλή πορεία, αν και μερικοί προσπαθούσαν να μηδενίσουν την προσπάθεια. Η προσπάθεια έγινε, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Στο ματς με τον Ολυμπιακό δεν υπήρχαμε, δεν ξέρω τι έφταιξε, ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω. Μας δόθηκε η ευκαιρία με τον Θεσπρωτό, αλλά κι εκεί δεν τα καταφέραμε.

Παρότι νομίζαμε ότι φέραμε παίκτες για να κάνουμε πρωταθλητισμό, αποδείχθηκε  το αντίθετο, δηλαδή ότι είχαμε παίκτες που δεν άντεχαν τον πρωταθλητισμό και το βάρος της φανέλας. Εκεί υστερούσαμε. Έγιναν πολλά λάθη από τη δική μας μεριά. Δεν μπορείς να δίνεις από την αρχή το 60% του συμβολαίου στους παίκτες, αυτό ήταν «έγκλημα» για εμένα. Γιατί κάποιοι το έπαιζαν «δημόσιοι υπάλληλοι», δεν ίδρωσαν τη φανέλα.

Τη στιγμή που είχαν πάρει το 60% του συμβολαίου, μερικοί έβγαιναν τα Χριστούγεννα και έλεγαν ότι η ομάδα δεν έχει πληρωθεί. Μάλιστα είχαν πληρωμένο και τον Ιανουάριο.

Αλλάξαμε τρεις προπονητές. Στην αρχή φέραμε τον Μπούις που έκανε τον σχεδιασμό της ομάδας. Εγώ τον εμπιστεύτηκα και νομίζω ότι απέδειξε ότι εκείνο τον καιρό η ομάδα έπαιζε μπάλα με τον τρόπο που σκεφτόταν ο ίδιος. Κατόπιν ήρθε ο κ. Κούτσης που παρόλο κάποιοι έλεγαν ότι η ομάδα δεν έπαιζε μπάλα, πήρε τα αποτελέσματα. Είχε τρεις νίκες και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα, δηλαδή δεν είχαμε μεγάλες απώλειες. Με τη φυγή του κ. Κούτση κοιτάξαμε στο πάνω ράφι. Πήραμε έναν προπονητή που νομίζαμε και είναι ο καλύτερος για μένα. Απλώς δεν γνώριζε καλά την κατηγορία. Πάντως τα αποτελέσματα τα πήρε, αν εξαιρέσουμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό, αλλά η άνοδος δυστυχώς δεν ήρθε. Γι’ αυτό φταίμε όλοι, δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι φταίχτες. Τερματίσαμε στην πρώτη θέση ισοβαθμώντας με τον Ολυμπιακό. Ήμασταν η καλύτερη δεύτερη ομάδα, είχαμε την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στον όμιλο.

Κι εμείς ως Διοικούσα κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Όσον αφορά τη διαιτησία, δεν νομίζω ότι είχαμε θέματα όλη τη χρονιά. Η διαιτησία ήταν καλή, ειδικά στα μπαράζ ήταν άψογη. Σ’ αυτό συμβάλαμε κι εμείς που ζητούσαμε η διαιτησία να είναι 50-50. Πάντα κάναμε ενέργειες για να προστατέψουμε την ομάδα όσο μπορούσαμε, πάντα σε νόμιμα πλαίσια. Κάναμε πολλά, αλλά δυστυχώς αποτύχαμε, γιατί από την αρχή στόχος μας ήταν η άνοδος, αλλά δεν τα καταφέραμε» τόνισε ο πρόεδρος της Δ.Ε.

«Κάποιοι παίκτες ήταν …δημόσιοι υπάλληλοι»

Κατόπιν ο Νίκος Ιμεράι απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις:

Για τις σκέψεις του για το μέλλον: «Το έχω δηλώσει και ό,τι λέω το εννοώ. Εγώ θα είμαι παρών σε όποια κατηγορία παίζει η Νίκη. Είμαι Νικιώτης και σ’ αυτόν τον σύλλογο ανήκω».

Για το αν επέδρασε αρνητικά η φυγή του Τζιώρα και για τους λόγους που έγινε: «Όχι η ομάδα έπαιξε μπάλα και χωρίς τον Τζιώρα. Δεν νομίζω ότι η φυγή του έφταιξε για το ότι δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Ο ίδιος είχε την επιθυμία να φύγει. Εμένα μου είπε ότι θέλει να παίξει σε μεγαλύτερη κατηγορία».

Για το ποσοστό των χρημάτων που έβαλε φέτος στη Νίκη: «Έβαλα το 94%. Πέρσι έβαλα το 70%. Εγώ ό,τι έκανα το έκανα για τη Νίκη και για την αγάπη που έχω γι’ αυτήν την ομάδα. Δεν καιγόμουν να γίνω πρόεδρος. Δεν ήταν καν στα σχέδια μου».

Για τον χαρακτηρισμό «δημόσιοι υπάλληλοι» για κάποιους παίκτες και για το αν υπήρχαν προβλήματα στα αποδυτήρια: «Σίγουρα μερικοί παίκτες ήρθαν να κάνουν τη διαφορά. Δυστυχώς δεν το απέδειξαν. Δεν μπορούν να βγαίνουν όλες οι μεταγραφές. Ξέρουμε ότι παίκτες σε κάποιες ομάδες κάνουν «παπάδες» και μόλις πάνε σε άλλη ομάδα δεν υπάρχουν. Ίσως δεν ταιριάζει η χημεία με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Σχετικά με τυχόν προβλήματα στα αποδυτήρια, εγώ δεν γνωρίζω».

Για το αν ο Κέρι είχε και άλλον ρόλο στην ομάδα: «Ήταν επιλογή δική μου να γίνει ο Λόρι αρχηγός. Δεν μου το ζήτησε ο ίδιος. Είναι κάποια πράγματα που θα τα πούμε στη Γενική Συνέλευση. Μερικά άτομα δεν μπορούσαν να χτυπήσουν εμένα και χτυπούσαν τον Λόρι. Ήξεραν ότι εγώ τον έφερα στην ομάδα, πριν πάρουμε προπονητή. Ήταν δική μου επιλογή, γιατί δεν ήθελα να τον έχω απέναντι. Ο Λόρι δεν έφταιγε σε τίποτα και εγώ ήμουν ο στόχος».

Για το αν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες: «Δεν υπάρχουν καθόλου εκκρεμότητες. Οι ποδοσφαιριστές έχουν πληρωθεί να κάνουν πρωταθλητισμό, πράγμα που δεν το έπραξαν. Ένας ποδοσφαιριστής της Νίκης, για να φύγει, πρέπει να φέρει χρήματα πίσω στον σύλλογο».

Για το αν ο Κέρι τον προέτρεψε να κάνει πληρωμές πριν τα μπαράζ: «Όλος ο κόσμος μου έλεγε να τους πληρώσω μετά τα μπαράζ αλλά δυστυχώς κι εκεί ο κόσμος είχε δίκιο, γιατί εγώ τους πλήρωσα πιο μπροστά».

Για το αν είχαν δημιουργηθεί στρατόπεδα στην ομάδα: «Εκεί που είχαμε φτάσει δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Αν ήταν Δεκέμβριος, ήξερα τι θα κάνω. Πριν τα μπαράζ τους μιλήσαμε με καλό τρόπο, για να κάνουν τη δουλειά τους και να παίξουν μπάλα. Γι’ αυτόν τον λόγο ήρθαν».

Για το πόσους παίκτες θα κρατούσε από τη φετινή ομάδα: «Εγώ δεν είμαι ειδικός, την ομάδα θα την αναλάβουν άνθρωποι που ξέρουν από ποδόσφαιρο κι αυτοί θα κάνουν κουμάντο, ούτε εγώ ούτε κανείς. Η ομάδα θα δουλέψει σε άλλα πλαίσια τη νέα χρονιά. Θα έχει ανθρώπους που θα πάρουν την ευθύνη».

Για το αν τον βοήθησαν οι συνεργάτες του όσο ήθελε: «Δυστυχώς δεν το είχαμε κι εγώ είμαι ένας περήφανος άνθρωπος. Δε μ’ αρέσει να ζητιανεύω και ίσως φταίω κι εγώ σ’ αυτό το κομμάτι».

Για το αν θα ψάξει για «συμπαίκτες» εφόσον η Νίκη γίνει ΠΑΕ: «Καλοδεχούμενος όλος ο κόσμος που είναι καθαρός και θέλει να προσφέρει».

Για το αν είναι σε θέση να επωμιστεί μόνος το βάρος μίας ΠΑΕ: « Βεβαίως, γιατί δεν μπορώ; Μπορούσα όλα αυτά τα χρόνια και δεν μπορώ τώρα;».

Για τα όσα είπε ο Αχ. Μπέος περί απατεώνων δίπλα του: «Αυτά τα ξέρει ο κ. Μπέος, έχω δεν έχω ποτέ αποκαλέσει κανένα απατεώνα. Αυτοί που βλέπουν από έξω, μπορεί να τα βλέπουν καλύτερα, άνθρωποι που βλέπουν τα πράγματα από άλλη γωνία μπορεί να βλέπουν κάτι άλλο. Δεν το είπα εγώ αυτό».

Για το αν θα μείνει η Νίκη στο Πανθεσσαλικό: «Εμείς έχουμε συμφωνία για τη χρονιά που έρχεται. Το έχουμε προπληρωμένο το γήπεδο, αφού αποκαταστήσαμε τις ζημιές που έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου».

Για το ότι δεν γκρίνιαξε ποτέ για τον κόσμο: «Είμαι περήφανος άνθρωπος. Όταν αναλαμβάνω μία δουλειά, δε στηρίζομαι πουθενά. Η προσπάθεια που κάναμε δε στηρίχθηκε όσο έπρεπε από τον φίλαθλο κόσμο. Ίσως φταίμε κι εμείς σ’ αυτό, γιατί δεν το ζητήσαμε και δεν προσπαθήσαμε να προωθήσουμε το προϊόν που είχαμε. Η φετινή ομάδα δεν είχε καμία σχέση με τις άλλες χρονιές».

Για το αν πιστεύει ότι η Νίκη θα ανεβεί στη Φούτμπολ Λιγκ αντί του Ηρακλή: «Εμείς δε θέλουμε την κακοτυχία καμίας ομάδας. Μακάρι ο Ηρακλής να βρει τον δρόμο του. Εμείς ως Νίκη δεν περιμένουμε την κακοτυχία των άλλων, για να βγούμε εμείς. Αλλά η Νίκη θα είναι έτοιμη σε περίπτωση που μία ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή στη Football League. Είναι η καλύτερη δεύτερη και το δικαιούται».

Για το θέμα του προπονητή: « Αυτό δεν τον γνωρίζω ακόμα. Γίνονται συζητήσεις με προπονητές. Το μέτωπο της Νίκης είναι καθαρό και γνωρίζει όλη η Ελλάδα το νοικοκυριό μας».

Για το αν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Γ.Σ.: «Ο κόσμος της Νίκης μπορεί να μου δώσει αυτήν την εντολή ή το αντίθετο. Θα ζητήσουμε από τον κόσμο της Νίκης να μας στηρίζει και να μας δώσει ψήφο εμπιστοσύνης».

Για το αν θεωρεί ότι είναι καταστροφή η παραμονή στην Γ’ Εθνική: «Καταστροφικό δε θα έλεγα, εμείς Νίκη θα είμαστε σε όποια κατηγορία κι αν παίζει. Δεν αλλάζει τίποτα».

Για το αν συνεχίζεται ο πόλεμος εναντίον του: «Θα τα πούμε στη Γ.Σ. Δε φοβάμαι κανέναν κι ούτε θα κρυφτώ από κανέναν».

Για το αν η Διοικούσα έδειξε εύνοια σε ορισμένους παίκτες: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Έγινε ένα τέτοιο θέμα στο ραδιόφωνο και αμέσως βγήκε ο ταμίας της ομάδας, που είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος, και το διέψευσε αμέσως».

Αντίδραση από μέλη της Νίκης

Τα λεγόμενα του κ. Ιμεράι προκάλεσαν την αντίδραση μελών της Νίκης, οι οποίοι παρακολούθησαν και άκουσαν τη συνέντευξη Τύπου. Μάλιστα αναμένεται να τοποθετηθούν στην επερχόμενη Γ.Σ. Σε επικοινωνία που είχαν με τη «Θ» αρκέστηκαν να δηλώσουν τα εξής:

«Οι αόριστες και ανακριβείς αναφορές, οι απαράδεκτες κρίσεις, διαπιστώσεις και χαρακτηρισμοί του κ. Ιμεράι σε βάρος αγνών μελών του σωματείου, της Νίκης μας, που έχουν προσφέρει επί χρόνια μέγιστες υπηρεσίες σε αυτήν, καθώς και σε βάρος ορισμένων ποδοσφαιριστών, θα απαντηθούν με αποδεικτικά στοιχεία και είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ανατραπούν στη Γ.Σ. της 12ης Ιουνίου 2019. Και όλα αυτά χάρην της ιστορίας της Νίκης μας, την οποία προφανώς αγνοεί ο κ. Ιμεράι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το