Τοπικά

Πάρκιν τα πεζοδρόμια της Ρήγα Φεραίου… (photos)

Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο με τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα έξω από το Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, μια κατάσταση που «καθρεφτίζει» Έλληνες οδηγούς, αλλά και την παιδεία τους. Αποκλεισμένα πεζοδρόμια και διαβάσεις για Άτομα με Αναπηρία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη…

Η «Θ» βρέθηκε στο σημείο της Ρήγα Φεραίου με Κουταρέλια μετά από διαμαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί έξω από την Παλιά Ηλεκτρική.

Τα πεζοδρόμια έξω από την Παλιά Ηλεκτρική έχουν μετατραπεί σε πάρκιν για αυτοκίνητα

Τα παράπονα έφτασαν και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και ο φωτογραφικός φακός της «Θ» απαθανάτισε την πλήρη αναρχία που επικρατεί στα πεζοδρόμια της Ρήγα Φεραίου, της Κουταρέλια και της Χατζηαργύρη στην Παλιά Ηλεκτρική.
«Καθημερινό φαινόμενο στη Ρήγα Φεραίου έξω από την Παλιά Ηλεκτρική, που καθρεφτίζει τον Έλληνα οδηγό και την παιδεία του» σημειώνει αναγνώστης της εφημερίδας για να συμπληρώσει: «Και καλά όλοι αυτοί… Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία πού είναι; Όταν τους καλείς γιατί βγάζεις κάποιο ΑμεΑ βόλτα με το ειδικό αμαξίδιο και δεν μπορείς να περάσεις από πουθενά, καταγράφουν μεν την καταγγελία, αλλά δεν έρχονται ποτέ».

Αποκλεισμένη η διάβαση για τα ΑμεΑ στη διασταύρωση Ρ. Φεραίου-Χατζηαργύρη

Ο ίδιος κατέληξε τονίζοντας ότι «ο Έλληνας χωρίς βούρδουλα και τιμωρία δεν πρόκειται να συμμορφωθεί ποτέ».
«Παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο, αλλά και αποκλεισμένες διαβάσεις για ΑμεΑ παρατηρούνται σε καθημερινή βάση στην περιοχή. Δεν σέβονται τίποτα. Άτομα σε ειδικό αμαξίδιο και γυναίκες με παιδάκι σε καροτσάκι αναγκάζονται να διασχίσουν τον δρόμο, που είναι μεν ήπιας κυκλοφορίας, αλλά και δεν παύει να είναι επικίνδυνος» ανέφερε περίοικος.

Ο ίδιος τόνισε ότι «πρέπει να κάνουν συχνά την εμφάνισή τους άντρες της Τροχαίας ή της Δημοτικής Αστυνομίας για να βάλουν κάποιοι μυαλό. Παρανομούν και αν τους πεις κάτι, μπορούν να πιαστούν στα χέρια μαζί σου».
Επαγγελματίας που συνάντησε η «Θ» στην περιοχή τόνισε ότι «έχει να εμφανιστεί Τροχαία ή Δημοτική Αστυνομία πάρα πολύ καιρό. Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω και κάτι πρέπει να γίνει. Η Ρήγα Φεραίου είναι ήπιας κυκλοφορίας δρόμος και κάποιοι εκμεταλλευόμενοι αυτό το γεγονός και την απουσία των αρχών έχουν μετατρέψει τα πεζοδρόμια σε ένα απέραντο πάρκιν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το