Τοπικά

Παρέμβαση της Ζέττας Μακρή για την ανάγκη προμήθειας μοριακού ανιχνευτή στο Νοσοκομείο Βόλου

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Άμεση ήταν η αντίδραση της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, η οποία θέτει προβληματισμούς και προτάσεις για την ανησυχητική και ανεξέλεγκτη αύξηση των θετικών κρουσμάτων από τη συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19, που παρατηρείται, κατά τις τελευταίες ημέρες. Η κ. Μακρή παρενέβη, διά της κοινοβουλευτικής οδού, με την κατάθεση αναφοράς, χθες, Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια.

Συγκεκριμένα, o Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας επισημαίνει ότι, χρονικά, βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο, για την εξέλιξη της πορείας της νόσου, σημείο αφού παρατηρείται αύξηση περιστατικών, με μεγάλη πιθανότητα να απωλέσουμε ό,τι θετικό έχουμε επιτύχει, με μεγάλες θυσίες, το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, παραθέτει μία σειρά βασικών οδηγιών προφύλαξης και ατομικής προστασίας ενώ προτρέπει τους πολίτες να εμπιστεύονται τις απόψεις και να ακολουθούν τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου. Ταυτόχρονα, επισημαίνει την ανάγκη άμεσης εκπόνησης σχεδίου στελέχωσης των κρατικών δομών με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ιατρεία Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ΤΟ.Μ.Υ.), ενώ τονίζει ότι θα πρέπει να καθορισθούν οι όροι και προϋποθέσεις συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με τους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς, που θα κληθούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πιθανής έξαρσης της πανδημίας COVID-19, σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο. Πρωτίστως, όμως, θεωρεί απαραίτητη την επέκταση δυνατότητας ελέγχου υπόπτων περιστατικών με αύξηση του αριθμού των εξετάσεων για ανίχνευση του κορωνοϊού στον πληθυσμό και για τον λόγο αυτό προτάσσει, σε τοπικό επίπεδο, τον εφοδιασμό του Νοσοκομείου Βόλου, το συντομότερο δυνατόν, με μοριακό αναλυτή (PCR) διενέργειας εξετάσεων για τον κορωνοϊό (SARS-CoV-2).

Η κ. Μακρή, αντιλαμβανόμενη την κρίσιμη φάση, στην οποία βρίσκεται η εξέλιξη της πανδημίας COVID-19 στη χώρα αλλά και στην περιοχή όπως, επίσης, και την αδήριτη ανάγκη για θωράκιση απέναντι στο πρόβλημα που διογκώνεται, ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος, τους τελευταίους μήνες, έχει επιδείξει εξαιρετική αποτελεσματικότητα στην επιτυχή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, να εξετάσει με θετική διάθεση τις προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και, ιδιαίτερα, να μεριμνήσει για την απόκτηση από το Νοσοκομείου Βόλου ενός μοριακού αναλυτή καθώς η περιοχή υποδέχεται πολλούς επισκέπτες από την ημεδαπή και την αλλοδαπή λόγω του εξαιρετικού τουριστικού ενδιαφέροντός της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το