Τοπικά

Παρέμβαση Θάνου Βούρδα για «φρένο» στον κυκλικό κόμβο – “Καταπατούν περιουσία του ελληνικού δημοσίου”

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Θάνος Βούρδας ζητεί, σύμφωνα με τη “Θεσσαλία”  άμεση επέμβαση της διοίκησης του ΟΣΕ εναντίον του Δήμου Βόλου για «καταπάτηση περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου» και απαιτεί μέχρι την Παρασκευή το ζήτημα να έχει επιλυθεί με τη διαφύλαξη της περιουσίας του ΟΣΕ.
Με τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον» η διοίκηση του ΟΣΕ στον Βόλο ενημέρωσε το υπουργείο, την αρχαιολογία και τη ΓΑΙΑ ΟΣΕ ότι ο νέος κυκλικός κόμβος στο δημαρχείο σκεπάζει αυθαίρετα τις γραμμές του τρένου. Ζητεί από όλους να κινητοποιηθούν και να αποτρέψουν την αυθαίρετη κατασκευή επί των ιστορικών μνημειακών γραμμών.
Με έγγραφο που επίσης φέρει τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον» ο κ. Βούρδας ζητεί άμεση κινητοποίηση από τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ για την αποτροπή τσιμεντένιας υπερκατασκευής επί της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής, για τη δημιουργία του κυκλικού κόμβου του δημαρχείου. «Όπως αντιλαμβάνεστε μια τέτοια κατασκευή αποτελεί διαδικασία καταπάτησης της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου και δημιουργεί πρόβλημα στην πιθανή μελλοντική λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής, αλλά και στο πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του ΟΣΕ. Το τμήμα είναι σε αναστολή λειτουργίας και όχι σε κατάργηση», αναφέρει και απαιτεί μέχρι την Παρασκευή να έχει ενημέρωση για την επίλυση του προβλήματος. Η κινητοποίηση του υπουργείου υπήρξε μετά την ενημέρωση της διοίκησης του ΟΣΕ στον Βόλο. Η διοίκηση του ΟΣΕ ζητούσε παρέμβαση και τη λήψη άμεσων μέτρων για «αυθαίρετη κατασκευή επί της ιστορικής σιδηροδρομικής γραμμής Πηλίου».
Όπως τόνιζε «εδώ και λίγες μέρες άρχισε να κατασκευάζεται ένας ακόμη οδικός κόμβος («roundabout») έναντι του Δημαρχείου Βόλου επί της γραμμής Βόλου Μηλεών και μάλιστα τριπλού εύρους. Πριν από λίγο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια κατασκευής του κόμβου («roundabout»), έναντι του Τελωνείου Βόλου, μετά τις σημειωθείσες και παρατηρηθείσες αυθαιρεσίες κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, η κατασκευαστική εταιρεία εναρμονίστηκε και συμμορφώθηκε τελικώς, προς τις υποδείξεις της Υπηρεσίας, και έτσι επανατοποθετηθήκαν οι γραμμές του Σιδηροδρόμου Πηλίου, έργο μεγάλης ιστορικής αξίας και ενταγμένες ως μνημείο στην Ε’ Εφορεία Αρχαιοτήτων, δεδομένου μάλιστα, ότι οι σιδηροδρομικές γραμμές, ιδιοκτησιακά ανήκουν στη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. Τώρα κατασκευάζεται ο κόμβος έναντι του Δημαρχείου και παρατηρήσαμε, επί της σιδηροδρομικής ιδιοκτησίας και επί των υπαρχουσών τριπλού εύρους σιδηροδρομικών γραμμών, να γίνεται μια τσιμεντένια υπερκατασκευή, η οποία θα καταστήσει αδύνατη την κυκλοφορία του τρένου του Πηλίου, με την ολοκλήρωση του κόμβου».
Από τον Βόλο ζητείται από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν άμεσα «προκειμένου να αποτραπεί η αυθαίρετη και κυρίως παράνομη κατοχή και παρεμπόδιση της ομαλής διέλευσης του Τρένου του Πηλίου, δεδομένου ότι, ως γνωστόν, η γραμμή βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το