Τοπικά

Παρέμβαση Ν. Δαναλάτου για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο – “Ο νέος πρύτανης να είναι κοινής αποδοχής”

 

Παρέμβαση στα όσα διαδραματίζονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την αδυναμία να συγκροτηθεί σε σώμα το 11μελές Συμβούλιο Διοίκησης πραγματοποιεί ο ένας από τους εξι εκλεγμένους καθηγητές, ο κ. Νίκος Δαναλάτος.
Το όνομα του κ. Δαναλάτου συζητήθηκε το προηγούμενο διάστημα, καθώς φερόταν ως προτεινόμενος υποψήφιος πρύτανης από την ομάδα των τριών κ.κ. Θεοδωράκη, Μπάγκου, Μυστακίδη, προκαλώντας μάλιστα την έντονη αντίδραση του πλειοψηφούντος κ. Χαράλαμπου Μπιλλίνη.
Ο καθηγητής και κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νίκος Δαναλάτος, αφού πρώτα διευκρινίζει ότι «δεν ανήκω σε καμία ομάδα και ότι κατέβηκα στις εκλογές ως ανεξάρτητος και παραμένω ανεξάρτητος», σημειώνει με έμφαση πως η ανάδειξη του πρύτανη θα πρέπει να επέλθει με ευρεία συναίνεση που σημαίνει να συμφωνήσουν σε ένα πρόσωπο οι πέντε από τους έξι.
Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος δηλώνει πως «κατά τη γνώμη μου πρέπει να βρεθεί μια ευρέως συναινετική λύση με σωφροσύνη που θα αφορά στην από κοινού πλήρωση των στόχων και των προσδοκιών του Πανεπιστημίου μας με ορθή στελέχωση των υπηρεσιών και των θέσεων ευθύνης και φυσικά με κοινής αποδοχής εξωτερικά μέλη του Ιδρύματος, αλλά και έναν συνάδελφο από τα έξι μέλη ΔΕΠ του Συμβουλίου Διοίκησης για πρύτανη που θα είναι κοινής αποδοχής μεταξύ όλων των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης. Έτσι θα πάμε όλοι μπροστά και θα είμαστε αντάξιοι ενώπιον της ευθύνης μας για την ομαλή λειτουργία και πρόοδο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη νέα εποχή».
Μέχρι στιγμής από τα πέντε εξωτερικά μέλη έχει εκλεγεί ένας ο Βολιώτης αστροφυσικός που δραστηριοποιείται στο Παρίσι, κ. Νίκος Πράντζος τον οποίο ψήφισαν οι τέσσερις από τους έξι. Ο κ. Δαναλάτος ερωτηθείς σχετικά από τη «Θ» τόνισε πως «το Πανεπιστήμιο έχει αυτή τη στιγμή πρύτανη, διοικείται και έχει συνέχεια. Το ζήτημα θα προκύψει, αν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που λήγει η θητεία του σημερινού πρύτανη, δεν έχει εκλεγεί ο νέος πρύτανης». Σημειώνεται πως οι θέσεις ευθύνης που πρέπει να καλυφθούν στο Πανεπιστήμιο από τον νέο πρύτανη ίσως ξεπερνούν και τις 30, καθώς εκτός από τους οκτώ κοσμήτορες και τους τέσσερις αντιπρυτάνεις, θα πρέπει να τοποθετηθούν επικεφαλής σε δέκα ινστιτούτα, ενώ υπάρχουν και περίπου άλλες δέκα δομές.
Αύριο Παρασκευή συνεδριάζει διαδικτυακά για ακόμη μια φορά το εξαμελές Συμβούλιο Διοίκησης. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δώδεκα συνεδριάσεις από τις οποίες οι μισές και πλέον αφορούσαν ψηφοφορίες για εξωτερικά μέλη.
Αρχικά οι συνεδριάσεις διεξάγονταν διά ζώσης, αλλά το υπουργείο Παιδείας έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται και διαδικτυακά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το