Τοπικά

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τη διευκόλυνση των εμπόρων στην αποπληρωμή των οφειλών τους

Να στηρίξουν τον εμπορικό κόσμο για να μπορέσει να αποπληρώσει το σύνολο των σωρευμένων οικονομικών οφειλών, που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας για να μην οδηγηθεί η αγορά και η οικονομία σε ένα ντόμινο αρνητικών οικονομικών εξελίξεων, ζήτησε με Ερώτησή του από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, η τελευταία παράταση που έχει δώσει η κυβέρνηση για την αποπληρωμή των επιταγών των εμπόρων προς τους προμηθευτές τους είναι 31.10.2021. «Η συνολική αξία αυτών των επιταγών αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ, ποσό τρομακτικά υψηλό, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων της Μαγνησίας δεν θα μπορέσει να καλυφθεί», τόνισε ο Βουλευτής.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τα καταστήματα παρέμειναν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστά στερούμενα ένα ποσοστό 60% του ετήσιου τζίρου τους. Οι σωρευμένες υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί για τους εμπόρους από τα μέτρα του παγώματος των φορολογικών υποχρεώσεων αλλά και το πάγωμα εξόφλησης των επιταγών δεν μπορούν να καλυφθούν μέσα σε ένα τρίμηνο.

Ο εμπορικός κόσμος της Μαγνησίας τονίζει ότι η καλοκαιρινή περίοδος έδωσε μία οικονομική «ανάσα» στους εμπόρους, ωστόσο τα έσοδα του καλοκαιριού δε φτάνουν για να καλύψουν οι επαγγελματίες όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις που είχαν παγώσει.

«Τα μέτρα αναστολής και παγώματος των οικονομικών υποχρεώσεων των εμπορικών επιχειρήσεων κατάφεραν να δώσουν πίστωση χρόνου σε ορισμένες, ώστε να επαναλειτουργήσουν μετά το παρατεταμένο lockdown που επικράτησε στη χώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις που αυτό επέφερε», επεσήμανε ο Βουλευτής.

Ο κ. Μεϊκόπουλος τόνισε προς τους αρμόδιους Υπουργούς ότι τα όποια κέρδη κατάφεραν να αποκομίσουν οι έμποροι μετά την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους δεν επαρκούν για την αποπληρωμή όλων των σωρευμένων οφειλών τους και ζήτησε την άμεση διευκόλυνση των εμπόρων της Μαγνησίας, αλλά και πανελλαδικά, για την αποπληρωμή των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το