Ελλάδα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την αφίσα κατά του καθηγητή Συρίγου «Αυτός είναι ο φασίστας»

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε η αφίσα που κυριαρχεί τος τελευταίες ήμερες στο κέντρο της Αθηνάς με το πρόσωπο του καθηγητή Αγγέλου Συρίγου και την επιγραφή «Αυτός είναι ο Φασίστας».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηλίας Ζαγοραίος έδωσε παραγγελιά για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της προτροπής σε αξιόποινες πράξεις.

Την ίδια ώρα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών όπου επρόκειτο να γίνει η δίκη του ενός από τους τρεις νεαρούς που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή, ανέβαλε την διαδικασία για τις 19 Δεκεμβρίου λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Στον καθηγητή είχε επιτεθεί μια ομάδα νεαρών επειδή νωρίτερα ο κ. Συριγος είχε επικρίνει φοιτητή που έγραφε με σπρέι τους τοίχους του Πανεπιστημίου. Το δικαστήριο αρχικά έδωσε πιο μακρινή δικάσιμο, ωστόσο ικανοποίησε το αίτημα του κ. Συρίγου που ζήτησε επίσπευση της διαδικασίας σημειώνοντας ότι «υπάρχει ενεργής απειλή εναντίον μου καθώς κυκλοφορεί αφίσα που με στοχοποιεί».

Πηγή: iefimerida

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το