Τοπικά

Παρέμβαση για τους πρόσφυγες στην Άλλη Μεριά

Παρέμβαση περίπου 45 αλληλέγγυων (διαφόρων πολιτικών χώρων αλλα και ανένταχτων) σε μετανάστες και πρόσφυγες, πραγματοποιήθηκε στο χωριό της άλλη Μεριάς κοντά στον Βόλο όπου και υπάρχει ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει για 6 μήνες περίπου 50 μετανάστες- πρόσφυγες. Αυτό αναφέρεται στον ιστότοπο indymedia.org.
Όπως αναφέρεται ειδικότερα, «είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες, μειοψηφικές αντιδράσεις υποκινούμενες απο γνωστά και μη εξαιρετέα τοπικά φερέφωνα του ντόπιου μονάρχη και εθνικιστικούς κύκλους, όπως ακριβώς είχε γίνει και πέρυσι τέτοια εποχή. Πραγματοποιήθηκε πορεία στα στενά του χωριού, βάφτηκαν-φωνάχτηκαν συνθήματα, μοιράστηκαν δύο κείμενα (ένα του στεκιού μεταναστών για τους μετανάστες σε διάφορες γλώσσες -αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, φαρσί κ.α. και ένα στα ελληνικά για τους κατοίκους), κρεμάστηκαν πανό και υπήρξε συνομιλία τόσο με τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου όσο και με τους ίδιους τους μετανάστες-πρόσφυγες που πλέον διαμένουν εκεί. Επίσης υπήρξε συνομιλία με κατοίκους και των δύο πλευρών (υπέρ και κατά των μεταναστών στην περιοχή τους), όπου διαπιστώθηκε το μέγεθος της παραπληροφόρησης και της τρομολαγνίας που έχει επιβληθεί. Η κίνηση ήταν πολύ σημαντική και θα πρέπει να συνεχιστεί, καθώς επιχειρείται (για ακόμα μια φορά) μια συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης των μεταναστών άλλα και παραπληροφόρησης των κάτοικων απο ΜΜΕ, διάφορους τοπικούς τσανακογλύφτες , εθνικιστικούς κύκλους και διαφόρους τοπικούς άρχοντες. Τα ίδια είχαν συμβεί και πριν ένα μήνα στην Ν. Αγχίαλο, όπου δυστυχώς δεν υπήρξαν οι ίδιες αντιδράσεις από πλευράς κινήματος. Είναι φανερό οτι ο ακροδεξιός παρακρατικός μηχανισμός τόσο στον Βόλο, όσο και πανελλαδικά δουλεύει αυτές τις μέρες στο 100%, έχοντας την αβάντα της κυβερνητικής πολιτικής. Οι ετσιθελικές και χωρίς ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών μετεγκαταστάσεις προσφύγων δεν γίνονται λόγο λάθος σχεδιασμού, αλλά εξυπηρετώντας ένα καλά οργανωμένο από τα πριν σχέδιο όξυνσης ρατσιστικών, εθνικιστικών και κανιβαλίστικων αντανακλαστικών (που δεν είναι και λίγα στην ελληνική μικροαστική τάξη). Ένα σχέδιο που απώτερος στόχος του είναι να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και να δημιουργήσει ξανά τις κατάλληλες αντιδραστικές εφεδρείες που θα συνδράμουν στο δόγμα ‘νόμος και τάξη’ που επιβάλει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό.
Η συνταγή είναι γνωστή : Πρώτα επίσκεψη κάποιου ακροδεξιού σε μια περιοχή, μετά διασπορά φημών ότι θα έρθουν μετανάστες (πριν ακόμα έρθουν και ενώ τίποτα δεν έχει βγει δημόσια), υπερπροβολή απο τα τοπικά ΜΜΕ αυτής της επίσκεψης, κρεσέντο δημοσιευμάτων τις επόμενες μέρες , ανακοινώσεις τοπικών αρχόντων, δημιουργία κλίματος (περί ορδών βαρβάρων που θα έρθουν να βιάσουν, να κλέψουν και να εξισλαμίσουν) και μετά υποτυπώδεις και υποκινούμενες συγκεντρώσεις σε καφενεία και πλατείες των χωριών υποδοχής. Οι απαντήσεις απο πλευράς κινήματος πρέπει να ξεφεύγουν από ένα φιλανθρωπικό χαρακτήρα και να έχουν σαν στόχευση όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να στοχεύουν στην αντιπληροφόρηση των παραπάνω περιοχών, την διερεύνηση και αποδόμηση των όποιων ρατσιστικών επιτροπών-πρωτοβουλιών εν τη γενέσει τους και θα πρέπει να έχουν και μία συνέπεια. Κανείς και καμία δεν περισσεύει σε αυτήν την προσπάθεια. Ντόπιοι και μετανάστες Μαζί να σπάσουμε τον τρόμο !

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα !

Ευκολόπιστοι-φοβοι νοικοκυραίοι του καναπέ κλείστε τις τηλεοράσεις, η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το