Τοπικά

Παρέμβαση εισαγγελέα για φθορές και διατάραξη κοινής ησυχίας από κροτίδες στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου μετά τη μήνυση που κατέθεσαν περισσότεροι από 20 κάτοικοι της περιοχής των Αγίων Αναργύρων. Το θέμα είναι να αναδείξει η «Θεσσαλία» μετά την αγανάκτηση όσων διαμένουν γύρω από το πάρκο των Αγίων Αναργύρων από τη δράση νεαρών που συγκεντρώνονται και παραμένουν στον χώρο ως αργά τη νύχτα, κάνοντας φασαρία. Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, οι νεαροί έχουν καθιερώσει να πετούν κροτίδες, ξεσηκώνοντας «στο πόδι» τη γειτονιά τις μεταμεσονύχτιες ώρες. Στις 25 Ιουλίου τους κατοίκους ξύπνησε ο θόρυβος από τις κροτίδες αλλά και η διάχυτη μυρωδιά καμένου πλαστικού.

Σύμφωνα με τη μήνυση των κατοίκων η δράση των νεαρών έχει προκαλέσει φθορές στο προαύλιο του ναού ενώ υπάρχουν και αναφορές για δυναμίτιδα. Σημειώνεται ότι μετά το δημοσίευμα της «Θ» οι νεαροί είχαν απομακρυνθεί για δύο ημέρες από την περιοχή. Προχθές το βράδυ εμφανίστηκαν πάλι «σηκώνοντας» τη γειτονιά στο πόδι. Μάλιστα προχθές ήταν τόσο έντονος ο θόρυβος από τις κροτίδες που ξύπνησαν μικροί και μεγάλοι. Το περιστατικό σημειώθηκε στους δρόμους κοντά στην οδό Κολοκοτρώνη. Παιδιά έκλαιγαν και οι γονείς τους βγήκαν στα μπαλκόνια για να δουν τι συμβαίνει. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων πριν ακουστούν οι ήχοι από τις κροτίδες, ακούγονται μηχανάκια και έντονες συνομιλίες.
Οι κάτοικοι που κατέθεσαν τη μήνυση αναφέρουν την παρουσία των νεαρών τις εσπερινές ώρες. Από την Εισαγγελία παραγγέλθηκε η προκαταρκτική στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου για να διαπιστωθούν τα αδικήματα της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος και της διατάραξης της κοινής ησυχίας. Παράλληλα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ζητήθηκε από τις αστυνομικές αρχές να προχωρήσουν σε διακριτική επιτήρηση του χώρου, με περιπολίες, κοντά στην εκκλησία της περιοχής για να εντοπιστούν οι δράστες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το