Ελλάδα

Παρέλαβαν δέμα με ναρκωτικά και συνελήφθησαν

Ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στη Μύκονο για ναρκωτικά, όταν ο δεύτερος βρέθηκε να παραλαμβάνει δέμα που περιείχε ναρκωτικές ουσίες, πιθανότατα ηρωίνη βάρους σχεδόν 100 γραμμαρίων.

Συγκεκριμένα, στη σύλληψη του 63χρονου ημεδαπού και του 57χρονου αλλοδαπού προέβησαν στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, για παράβαση του νόμου Ν. 4139/13 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», όπως ισχύει.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών των ανωτέρω στελεχών σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, διενεργήθηκε έλεγχος στην περιοχή της Νέας Περιφερειακής οδού ν. Μυκόνου, κατά τον οποίο εντοπίστηκε ο 57χρονος να παραλαμβάνει δέμα με περιεχόμενο δυο νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες πιθανόν ηρωίνη, συνολικού βάρους 98,5 γραμμαρίων.

Επίσης, ο ανωτέρω κατείχε και παρέδωσε μια νάιλον αυτοσχέδια συσκευασία με περιεχόμενο πιθανόν ηρωίνης βάρους 1,59 γρ., μία χάρτινη συσκευασία με υπολείμματα της ναρκωτικής ουσίας, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο. Στη συνέχεια ο 63χρονος παρέδωσε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που είχε στην κατοχή του, καθαρού βάρους 1,58 γρ. και ένα κινητό τηλέφωνο.

Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση. Οι ποσότητες θα σταλούν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ενώ αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο αποστολέας του δέματος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μύηση στην καθημερινότητα ατόμων με αναπηρία όρασης- Μαθητές 3ο Γυμνασίου Βόλου σε δράσεις ευαισθητοποίησης με «Μάγνητες Τυφλούς»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ίσες ευκαιρίες μάθησης για ισότιμη και αξιοπρεπή ζωή – Παρουσίαση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ενόψει αυριανής εκδήλωσης

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου ζητεί τη συμμετοχή όλων στην εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο αύριο Δευτέρα 4…

3 Δεκεμβρίου 2023

ΔΡΟΜΟΛΕΓΩΝΤΑΣ – Ένα γράμμα προς το σύστημα (τα τέλη πληρωμένα)

του Βασίλη Καλλία, παιδαγωγού κυκλοφορίας, εκπαιδευτή οδηγών Αγαπητό σύστημα για να πεινάσω, να κρυώσω και…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ενδιαφέρον για εξοχικά στην Ελλάδα

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, πολιτικού μηχανικού - κατασκευαστή PKK Constructions Ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στη…

3 Δεκεμβρίου 2023

Συνεισφέροντας στην Ισότητα: Κοινωνική δράση κατά της βίας εις βάρος των γυναικών στον 21ο αιώνα

Της Ράνιας Γάτου, ποιήτριας, δοκιμιογράφου, εικαστικού Επισημαίνοντας την επικαιρότητα και τη σοβαρότητα του θέματος, η…

3 Δεκεμβρίου 2023

Έχασε 1-0 από την ΑΕΛ η Νίκη που «φωνάζει» για γκολ του Κάσσου που δεν μέτρησε

Την τρίτη συνεχόμενη ήττα υπέστη η Νίκη, η οποία έχασε 1-0 από την ΑΕΛ στο…

3 Δεκεμβρίου 2023